Menu

Dames pantoffel van vilt

Licht grijsachtig oranje
Dames pantoffel van vilt
Licht grijsachtig oranje
Licht grijsachtig oranje
84,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Volledig gemaakt van vilt. Zuid-Tiroolse pantoffels

Deze pantoffels van geheel wolvilt bestaan uit slechts twee delen: De ca. 15 mm dikke, speciaal gecomprimeerde buitenzool is gemaakt van sterke scheerwol van Tiroolse bergschapen, het ca. 5 mm dikke bovendeel van fijne merinowol uit Zuid-Afrika en Argentinië. Beide worden tot een duurzame eenheid gemaakt door vollen in de historische hamermolen. Vervolgens worden deze blanks met stoom en heet water verhit en op mallen getrokken. Na vier dagen in de droogkamer worden de schachtranden met de hand afgesneden en krijgen de sloffen hun definitieve pasvorm. Ten slotte worden ze geborsteld en omboord met fluwelen lint. De Haunold® vilten pantoffels hebben geen uitgebreid voetbed, dat uw voeten snel zelf zullen maken. Het temperatuur regulerende wolvilt voelt altijd comfortabel aan - de stevige zool houdt uw voeten koel, zelfs op koude vloeren. Het voert ook vocht af van de voet naar de buitenkant, zodat uw voeten er niet in zweten.

Haunold®. Wolvilt met hersenen

Achter het merk Haunold® gaat de familie Zacher uit San Candido schuil, die zich al sinds 1560 met handwerk bezighoudt en daarmee het oudste handwerkbedrijf van Zuid-Tirol runt. Momenteel zijn het de vijf broers en zussen Johann, Hedwig, Alois, Friedrich en Christina die, samen met drie medewerkers, eersteklas volviltproducten vervaardigen. Het huidige bedrijf gaat terug op een hoedenmakerij die rond 1850 in de familie kwam. De wolvilten en vilten sloffen worden er nog steeds gemaakt volgens de oude hoedenmakerstraditie - daarom vinden de Zachers nog steeds dat zij tot het hoedenmakersambacht behoren. De vilten pantoffels worden nog steeds gerold op de oude hamermolen, die de overgrootvader in 1901 liet maken en die sindsdien onafgebroken in gebruik is geweest. Overigens is de merknaam Haunold® afkomstig van de plaatselijke berg van de gemeente San Candido, een Dolomietenberg die in de onmiddellijke nabijheid van de beroemde Drie Pieken ligt.

Bericht:

De slippers hebben de neiging klein te vallen: Het is beter om een maat groter te kiezen dan normaal.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 80717

100% wol. Rode fluwelen rand. Gemaakt in Italië.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu