Menu
Allan K

Dames Leren Koppeling Gevlochten

Bruin
Allan K
Dames Leren Koppeling Gevlochten
Bruin
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  In het beste gezelschap. Leren geweven clutch

  Zowel een stijlvolle metgezel 's avonds voor een formele gelegenheid als voor minder formele gelegenheden - met deze clutch bent u altijd in het beste gezelschap wanneer alleen de belangrijkste dingen moeten worden meegenomen. Zo'n klein okseltasje zonder riem kwam al in de jaren twintig in zwang, waarschijnlijk als elegante vervanging van de eenvoudige (heren)portemonnee, want nu gingen dames ook vaker (alleen) op pad. De handige tas daarentegen heet pas sinds een paar jaar een clutch.

  Deze clutch van Allan K is geweven van soepel, zacht buffelleer met een goede grip. De zuivere handmatige productie is omslachtig en het duurt enige tijd voordat de smalle, licht genuanceerde gekleurde lederen banden zijn geweven tot een soort stof waarvan een tas kan worden gemaakt. Door de kleurnuances ontstaat een interessant kleureffect, dat bijzonder goed tot zijn recht komt in de braunen bag. De platte handtas is aan de binnenkant gevoerd met bijpassende katoenen keper en is verder niet ingedeeld. Er is een klein, met leer gevoerd zakje met rits aan één kant. Aan de andere kant houden vier leren vakjes de creditcards en ID's bij de hand. De koppeling wordt gesloten met een rits.

  Specialist in handgeweven leer. Allan K

  Het Belgische label Allan K geldt als specialist voor tassen en schoenen van handgevlochten leer. Oprichter Alain Kadic vat de passie voor zijn bedrijf en de producten in één zin samen: "Gevlochten leer zit in mijn DNA." Geen wonder, want de oorsprong van het bedrijf gaat terug tot de jaren 1960, toen zijn vader Ivan Kadic, een ingenieur met een inventieve geest, een spiraalsnijder ontwikkelde die een smalle strook van honderden meters lang uit een leren huid kon snijden. Veel van zijn uitvindingen, waaronder een automatische lederweefmachine, vinden al snel hun weg over de hele wereld.

  In de jaren 80 trad Alain Kadic, nu zelf ingenieur, in de voetsporen van zijn vader en volgde het spoor van de machines naar India. Hier heeft het weven van leer een lange traditie. Na een aantal jaren bij verschillende leerweverijen te hebben gewerkt, richtte hij in 2012 uiteindelijk het merk Allan K op en liet zijn ontwerpen vanaf dat moment in Madras produceren. De tijdloze, klassieke schoenen en tassen van geweven en gevlochten leer worden daar met de hand gemaakt, wat afhankelijk van het model wel vijf dagen kan duren. Het leer wordt nog steeds gesneden op de machines die door zijn vader zijn ontwikkeld.

  Productinformatie

  Artikel nummer 209940

   Buffelleer (dikte 2 mm), plantaardig gelooid. Voering 100% katoen. Metalen rits. Met 4 vakjes voor creditcards en een klein vakje met rits. Gemaakt in India.
   B 20 × H 11 × D 1,5 cm. Gewicht 190 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen