Menu

Dames en Familie Kamhoorn

Dames en Familie Kamhoorn
€ 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf eind oktober, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Met familie traditie. De Hornmanufaktur Petz.

In Oostenrijk is Hornmanufaktur Petz een van de weinigen die nog kammen, borstels, haarklemmen, sieraden en nog veel meer maken van het natuurlijke materiaal hoorn. Tot in de jaren 1950 was de hoornkammenmakerij een onafhankelijke gilde. Met de industriële productie en de komst van goedkope kunststoffen nam de vraag naar hoornproducten echter af, werd ook het maken van hoornkammen tot vrij beroep verklaard en daalde het aantal hoornkammenmakers gestadig. De Petz-fabriek heeft zich sinds 1862 staande weten te houden. De eerste steen voor het familiebedrijf werd gelegd door de meester-hoornkammenmaker Tobias Petz, wiens kennis en ervaring in de manuele verwerking van hoorn van generatie op generatie werden doorgegeven en ontwikkeld. Zijn zoon Friedrich zou de laatste Oostenrijker zijn die het diploma van meester-ambachtsman voor het maken van hoornen kammen zou ontvangen.
Intussen leidt zijn kleinzoon Thomas Petz de fabriek. De productie gebeurt nog uitsluitend met de hand op de machines van de grootvader. Alle stappen in de verwerking van de hoorn - ongeveer 30 stappen voor een kam - vinden volledig plaats in het Weense bedrijf, vanaf het afsnijden van de punt van de hoorn tot het uiteindelijke polijsten met puimsteenpoeder. Dit is zeldzaam, want meestal is de hoorn al geperst in het land van oorsprong. Daartoe wordt de gesneden hoorn zorgvuldig verhit in een oliebad en tot plakken geperst op speciale machines, waarvan sommige door de grootvader volgens zijn eigen plannen waren gebouwd. Daarna moeten ze drie maanden rusten voordat ze verder verwerkt kunnen worden.

Kammen en borstels. Pure haarverzorging - met hout als hoorn

Wat een hele chemische industrie meent te moeten bestrijden, kan vaak met eenvoudige, natuurlijke middelen worden verholpen: de overvetting van het hoofdhaar, zijn broosheid en breekbaarheid. Kammen van hout en hoorn en borstels met garnituur van echt varkenshaar zijn nog steeds de beste helpers bij de verzorging van vet haar, omdat zij in relatie staan tot het haar: zij absorberen de overtollige huidolie en transporteren die naar de plaats waar zij het dringendst nodig is - naar de haarpunten. Aangezien deze materialen het haar nauwelijks elektrisch belasten, wordt irritatie van de haarfollikelspier, die de afgifte van vet door de talgklieren regelt, vermeden. Tegelijkertijd wordt het haar zachtjes ontklit en gladgestreken.
Onze selectie kammen - van hoorn, hout en eboniet - is ook gericht op de hoogste kwaliteit van afwerking in elk geval (dit is de enige manier om het haar zachtjes te kammen): tanden en interdentale ruimten zijn zorgvuldig gezaagd, afgerond en gepolijst in processen die geschikt zijn voor het materiaal in elk geval.

Let op:

Hoorn is een natuurproduct dat altijd sterk varieert qua kleur en nerf. Het kleurenpalet varieert van lichtbeige en natuurlijk tot donkerbruin, bijna zwart. Producten van dit materiaal zijn daarom nooit identiek en zijn uniek qua kleur en patroon. Hoorn moet af en toe worden ingewreven met eenvoudige bakolie en gepoetst.

Productinformatie

Artikel nummer 41313

Geschikt voor halflang of golvend haar dankzij de twee verschillende vertandingen (medium en fijn).
Lengte 16,5 cm.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu