Menu

Cavalieri Spaghettini

Cavalieri Spaghettini
  € 4,90Basisprijs: € 9,80/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Heerlijk met lichte sauzen. Spaghettini

  Spaghettini, een dunnere versie van spaghetti, komt waarschijnlijk uit Napels. Ze hoeven maar zeven minuten te koken en zijn een elementair ingrediënt geworden in de Italiaanse keuken. Ze zijn bijzonder populair gebleken in combinatie met lichtere sauzen.

  Pasta van Cavalieri. Van Apulië

  Het bedrijf Benedetto Cavalieri in Apulië, opgericht in 1918, gebruikt uitsluitend harde tarwe uit de regio. Het bevat minder eiwitten en gluten dan de vaak gebruikte Canadese harde tarwe en is minder intensief gekleurd, maar het levert pasta op die wordt gekenmerkt door een zeer aromatische smaak en een unieke bite. Het deeg wordt individueel aangepast aan elk deegformaat. Het deeg wordt echter altijd lang gekneed voordat het onder lage druk door de bronzen vormen wordt geperst. De verkregen pasta wordt tot 44 uur bij lage temperaturen gedroogd en vervolgens 24 uur in klimaatkamers gestabiliseerd. Cavalieri pasta heeft na het koken een perfecte textuur met een gelijkmatige beet, een ruw oppervlak en een fijn aroma van harde tarwe.

  Wat maakt goede pasta

  Om goede pasta te maken heb je zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en vakmanschap nodig. De basis wordt gevormd door niet-gestandaardiseerde durumtarwesoorten, die hun beste eigenschappen in het meelmengsel combineren. Als water aan het meel wordt toegevoegd, zorgt het kneden bij maximaal 35 °C (en alleen dan) ervoor dat de eiwitten van het graan de glutine vormen, die cruciaal is voor de gelatinering van de pasta tijdens het koken. Het deeg, dat afhankelijk van het deegformaat anders wordt bereid, wordt langzaam door bronzen kribben geperst, waardoor een ruw oppervlak ontstaat dat de pasta beter met de saus verbindt. Ten slotte wordt de pasta gedroogd - wat bij ambachtelijke producenten meerdere dagen duurt - bij temperaturen die nooit hoger zijn dan 60 °C. Zo wordt de best mogelijke pasta geproduceerd. Om op deze manier de best mogelijke pasta te produceren is tientallen jaren ervaring nodig.

  Ingrediënten en advies:

  Sales description:

  Pasta gemaakt van griesmeel van harde tarwe

  Ingrediënten:

  Griesmeel van harde tarwe, Water.

  Let op Allergenen:

  Kan sporen van sojabonen bevatten.

  Bewaar- en bereidingsinstructies:

  Bewaren op een koele, droge plaats.

  Origin / provenance:

  Italy

  verantwoordelijke exploitant van een levensmiddelenbedrijf:

  Pastificio Benedetto Cavalieri^
  Via Garibaldi 68
  73024 Maglie (LE)
  Italy

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie1490 kJ / 355 kcal
  Fat1,5 g
  daarvan verzadigde vetzuren0,3 g
  Koolhydraten71,5 g
  daarvan suiker3,6 g
  Voedingsvezels2,5 g
  Eiwit12,5 g
  Zout0 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 44037

   500 g verpakking
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen