Menu

Cavalieri Spaghettini

Cavalieri Spaghettini
€ 4,90Basisprijs: € 9,80/ 1kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Heerlijk met lichte sauzen. Spaghettini

Spaghettini, een dunnere versie van spaghetti, is waarschijnlijk afkomstig uit Napels. Het duurt slechts zeven minuten om ze te koken en ze zijn een elementair ingrediënt in de Italiaanse keuken geworden. Zij zijn bijzonder populair gebleken in combinatie met lichtere sauzen.

Pasta van Cavalieri. Van Apulië

Het bedrijf Benedetto Cavalieri in Apulië, dat in 1918 is opgericht, gebruikt alleen harde tarwe uit de regio. Hij bevat minder eiwitten en gluten dan de vaak gebruikte Canadese harde tarwe en is minder intensief gekleurd, maar levert pasta op die wordt gekenmerkt door een zeer aromatische smaak en een unieke beet. Het deeg wordt individueel aangepast aan elk pasta-formaat. Het deeg wordt echter altijd lange tijd gekneed voordat het onder lage druk door de bronzen vormen wordt geperst. De resulterende pasta wordt gedroogd bij lage temperaturen gedurende maximaal 44 uur, waarna men ze 24 uur in klimaatkamers laat stabiliseren. Na het koken heeft Cavalieri pasta een perfecte textuur met een gelijkmatige beet, een ruw oppervlak en een fijn aroma van durumtarwe.

Wat goede pasta maakt

Om goede pasta te maken, heb je zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en vakmanschap nodig. De basis wordt gevormd door niet-gestandaardiseerde durumtarwerassen, die hun beste eigenschappen combineren in het meelmengsel. Als water aan het meel wordt toegevoegd, zorgt het kneden bij ten hoogste 35 °C (en alleen dan) ervoor dat de eiwitten van het graan de glutine vormen, die van cruciaal belang is voor de gelatinering van de pasta tijdens het koken. Het deeg, dat afhankelijk van het pasta-formaat op verschillende manieren wordt bereid, wordt langzaam door bronzen kribben geperst, waardoor een ruw oppervlak ontstaat dat ervoor zorgt dat de pasta zich beter met de saus kan vermengen. Ten slotte wordt de pasta gedroogd - wat bij ambachtelijke producenten meerdere dagen in beslag neemt - bij temperaturen die nooit hoger zijn dan 60 °C. Op die manier wordt de best mogelijke pasta geproduceerd. Het vergt tientallen jaren ervaring om op deze manier de best mogelijke pasta te produceren.

Ingrediënten en notities:

Verkoopsomschrijving:

Deegwaren gemaakt van griesmeel van harde tarwe

Ingrediënten:

Griesmeel van hardetarwe, water.

Nota over allergenen:

Kan sporen van sojabonen bevatten.

Instructies voor opslag en bereiding:

Bewaren op een koele, droge plaats.

Oorsprong / herkomst:

Italië

Verantwoordelijke exploitant van een levensmiddelenbedrijf:

Pastificio Benedetto Cavalieri^
Via Garibaldi 68
73024 Maglie (LE)
Italië

Voedingswaarde-etikettering

Voedingswaarde informatie per100 g
Energie1490 kJ / 355 kcal
Fat1,5 g
daarvan verzadigde vetzuren0,3 g
Koolhydraten71,5 g
daarvan suiker3,6 g
Voedingsvezels2,5 g
Eiwit12,5 g
Zout0 g

Productinformatie

Artikel nummer 44037

500 g verpakking
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu