Menu
Manufactum

Bureau Oude Nikolaischool

Manufactum
Bureau Oude Nikolaischool
  € 2.800,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering door een expediteur binnen 2-3 weken

  Algemene informatie

  Frame en onderstel zijn gemaakt van massief beukenhout, de vulling van 2,5 cm dik blokplaat, bekleed met zwart tafellinoleum. Twee afsluitbare laden met houten vullingen maken het bureau compleet. Hij is gemaakt door de stoelenmakers van Rabenau, die er in 1910 en 1994 de "Alte Nikolaischule" in Leipzig mee hebben ingericht. Het is alleen bij ons verkrijgbaar voor privé gebruik.

  Frame en onderstel zijn gemaakt van massief beukenhout, de vulling van 2,5 cm dik blokplaat, bekleed met zwart tafellinoleum. Twee afsluitbare laden in houten panelen maken het bureau compleet.

  Rabenau. De voorzittersstad

  De traditie van de stoelmakerij in Rabenau is bijna 400 jaar oud. De vele bijzondere vaardigheden van de stoelenmakers van Rabenau die in deze tijd zijn ontstaan, hebben de industrialisatie overleefd en zijn ongeschonden door de nationale eigendom en de beroepsopleidingsvoorschriften van de Bondsrepubliek gekomen. Vandaag de dag werken 16 bedrijven onder de paraplu van een coöperatie. Zij maken stoelen en tafels op een manier die de beste tradities van het vak in ere houdt. Wat de stoelenmakers van Rabenau kunnen, laten ze vooral zien in de getrouwe weergave van historische modellen.

  De Nikolai meubels

  In 1910 leverden de stoelenmakers van Rabenau de volgende zitmeubelen en tafels voor de inrichting van de vierhonderd jaar oude "Oude Nikolaischool" op het Nikolaikirchhof in Leipzig. Voor de heropening van het gerenoveerde gebouw als cultureel centrum in 1994 werden de meubels een tweede keer in Rabenau gebouwd. Voor "privé gebruik" zijn ze alleen bij ons verkrijgbaar.

  Het vakmanschap

  De frames en zittingen van de Rabenau meubelen zijn gemaakt van massief beukenhout, dat gebeitst en gelakt is. De houten verbindingen zijn getapt en koud gelijmd. De stoelframes van de zitmeubelen zijn in verstek gezaagd en de randen geprofileerd; typische pootvorm met staffrezen.

  De zitvlakken: Leer of vlechtwerk

  De zitvlakken zijn van leer of vlechtwerk:

  - De lederen zittingen bestaan uit een basis van multiplex bekleed met bekledingswatten; de zwarte koeienhuid is er met siernagels op bevestigd - Voor de vlechtwerkzittingen wordt de gespleten, gebeitste stamboom driemaal met de hand door gaten in de stoelvouw gevlochten.

  Restauratie mogelijk

  In samenwerking met de stoelenmakers van Rabenau bieden wij u de mogelijkheid om oudere modellen van dit type stoelen te laten restaureren. Op verzoek ontvangt u een offerte, de duur van de restauratie is afhankelijk van de inspanning.

  Productinformatie

  Artikel nummer 80008

   Frame en onderstel van het bureaublad zijn gemaakt van massief beukenhout (herkomst Duitsland), gebeitst en blank gelakt. De vulling van het bureaublad is gemaakt van blokplaat (dikte 25 mm). Het bureaublad is eveneens voorzien van een bekleding van zwart tafellinoleum en heeft twee laden met houten vullingen. Sloten van metaal. Gemaakt in Duitsland. Hoogte 77 cm, breedte 145 cm, diepte 80 cm. Laden elk H 10 × B 62 × D 45 cm. Gewicht 42,4 kg. Levering zonder decoratie.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten