Menu

Buitenwandarmatuur rechthoekig

Buitenwandarmatuur rechthoekig
  € 489,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  All weather: Black Country gegoten metaal en Worcestershire glazen koepels.

  Deze buitenwandlamp met een haaks gebogen kabelgeleide buis combineert een functioneel ontwerp met robuuste materialen en vakmanschap. Dankzij zijn weersbestendigheid is hij vrijwel overgekwalificeerd voor particulier huishoudelijk gebruik. De gietstukken komen uit een kleine gieterij in het Black Country, het erts- en kolengebied van de West Midlands. Ze zijn gemaakt van gegalvaniseerd gietijzer en worden geproduceerd in een zandgietproces, d.w.z. in een verloren mal. De keurig passende glazen koepels komen uit een glasblazerij in Worcestershire, waar het traditionele glasblazen wordt voortgezet, waardoor de ooit beroemde Engelse glastraditie in stand wordt gehouden.

  Davey Lighting. Armaturen gemaakt in Engeland

  De wortels van Davey Lighting gaan terug tot de Londense West-Indische havens, waar het bedrijf in ijzerwaren en scheepsverlichting (toen nog onder de naam Davey & Co) in 1885 van start ging. Al snel waren zijn functionele lichten in gebruik op vele schepen. Toen de bloeitijd van de Britse zeevaart in de 20e eeuw wegebde, gebruikte Davey de vaardigheden die hij gedurende tientallen jaren had verworven om de oorspronkelijk maritieme lampen te produceren voor gebruik op het land - aanvankelijk in industriële en commerciële omgevingen.Het assortiment werd echter al snel overgenomen door architecten en ontwerpers, wat niet verwonderlijk is, aangezien de armaturen van Davey nog steeds gekenmerkt worden door wat ze in hun begintijd zo bijzonder maakte: een duidelijke, doelgerichte vormentaal, een robuustheid die tot uiting komt in de materiaalkeuze en een afwerking met aandacht voor elk detail die onmisbaar was voor hun oorspronkelijke gebruik in maritieme of industriële omgevingen. Van het gietijzer, de gedraaide of geperste metalen onderdelen tot de mondgeblazen glazen koepels, alle onderdelen worden door gespecialiseerde vakmensen in Engeland gemaakt. Zelfs de met textiel bedekte kabels waarmee sommige armaturen zijn uitgerust, worden vervaardigd in de buurt van het huidige hoofdkantoor van Davey in de Cotswolds.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 43451

   Wandrozet en armatuurkap van gegalvaniseerd gietijzer. Haaks gebogen kabelgeleidingsbuis van gegalvaniseerd staal. Schaduw van gegalvaniseerd plaatstaal. Schroefcilinder glas. Porseleinen fitting E27 (max. 60 W). IP 54. Gemaakt in Engeland. Hoogte 37 cm, kap Ø 31 cm, projectie 37,5 cm. Gewicht 2,3 kg. Geleverd zonder lamp, maar met bevestigingsmateriaal.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu