Menu

Brütting Wegrace schoen

Blauw
Brütting Wegrace schoen
Blauw
Blauw
209,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Zo licht als een veertje. Weg loopschoen

De "Sao Paulo" is een vederlichte weg-loopschoen met een raceschoen-achtige pasvorm, waarvan de geprononceerde hiel en buitenste gewrichtsbedekking het beste loopcomfort garanderen. Het bovenwerk is gemaakt van zacht rundsuède en de neus is verstevigd met rubber. De origineleBrütting leest geeft de schoen een uitgesproken anatomische vorm met een bolvormige hiel en aangegeven orthopedische gewrichtsondersteuning, die terugkomt in het voetbed. De zool is schokabsorberend en de lederen voering zorgt voor een aangenaam voetklimaat.

Brütting. Echte loopschoenen, gemaakt door schoenmakers

Sinds het einde van de jaren zestig produceert Brütting sportschoenen die in nauwe samenwerking tussen Eugen Brütting uit Nürnberg en trainers en atleten werden ontwikkeld en ook vandaag nog "hand made in Germany" zijn. De Brütting schoenen worden overal door schoenmakers gemaakt. Ze zijn gebouwd op een leest die meer gebogen is dan de gebruikelijke leesten. De voet wordt bij de hiel omsloten door een zacht aansluitende randvoering. De neus is met rubber versterkt. De zoolconstructie ziet af van de tegenwoordig gebruikelijke methoden (schuimplastic met lucht- of gelinsluiting, enz.) en lost de taak van het dempen van de stap op een conventionele, schoenmakersmanier op. In combinatie met de plantaardig gelooide binnenzool van rundsplitleder en de volledige varkensleren dekzool zorgt dit voor een middelzware instap - een boterzachte "inzinking" hoeft u niet te verwachten.

Brütting en de anderen

Sinds wij Brütting lederen loopschoenen in voorraad hebben, krijgen wij te horen dat dit een aanslag is op de gewrichten van onze nietsvermoedende klanten, omdat wij hen beroven van de zegeningen van de tussenzool-compressie-gel-zool-vooruitgang die al decennia lang jaarlijks wordt uitgestort. Het heeft ons altijd verbaasd dat loopschoenen uit de jaren zestig vandaag de dag een groot orthopedisch risico vormen, want in de tijd die sindsdien is verstreken, is er weinig veranderd aan de anatomie en de constructie van de atletiekbaan, maar wel veel aan de marketing van sportmode. In dit opzicht verbaast het ons niet dat de grote merken het nu wat minder nauw nemen met gel en compressie, want kritische stemmen merken op dat de overkussing van de huidige sportschoenen de spanning alleen maar verlegt en de neiging heeft een trainingseffect uit te stellen. We houden ons in en laten het aan u over of u deze lederen sportschoenen daadwerkelijk gebruikt voor training of alleen voor après-sport. Omdat - en dit is een van de belangrijkste verschillen - zij ook een goed figuur slaan voor de laatste.

Let op:

Engelse maatspecificaties.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 43061

Bovenmateriaal rundersuède (dikte 1,8 mm), chroomgelooid. Voering koeienhuid. Rubber buitenzool. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu