Menu

Broodbakvorm gepolijst rechthoekig

Groot
Nieuw
Broodbakvorm gepolijst rechthoekig
Groot
53,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Test geslaagd.

De bakker in de buurt van de gieterij in Shropshire bakt zijn "Bread Loaves" in deze broodbakblikken van de Netherton Foundry en zweert erbij. De warmteverdeling in de diepgetrokken, dunwandige ijzeren vormen is zo gelijkmatig dat de bakresultaten even overtuigend zijn. Aangezien het ijzer gepolijst is, is het meestal voldoende de vormen in te vetten met een beetje bakolie alvorens ze te bakken. Alleen bij zoete degen die suiker bevatten, moet bakpapier worden gebruikt om de gebrande laag te beschermen. Wij bieden twee maten aan.

Verbrand ijzer. Gecoat - zonder gecoat te zijn

In Shropshire, waar het begin van de industrialisatie zijn historische wortels heeft en waar 's werelds eerste ijzeren brug in 1779 een waterloop overspande, is de Engelse ijzergieterij Netherton Foundry al meer dan 30 jaar gevestigd. De productie van ijzeren voorwerpen is nog steeds semi-industrieel en niet volledig geautomatiseerd. Enerzijds worden machines gebruikt om het ijzer vorm te geven door het te gieten, te dieptrekken of in holle mallen te persen. Aan de andere kant worden veel stappen nog steeds met de hand gedaan. Het kookgerei is zo dunwandig en licht dat men op het eerste gezicht geen ijzer zou verwachten. Op het tweede gezicht vertoont het oppervlak echter een patina dat typisch is voor het materiaal, omdat in de Netherton Foundry elk stuk wordt gebrand, d.w.z. gebrand met een fijn laagje lijnolie (in plaats van zuur). Een proces waarbij zich op het oppervlak een zogenaamde edelroest vormt, die als een natuurlijke coating tegen verdere corrosie beschermt.

Productinformatie

Artikel nummer 202903

Ijzer gepolijst (gebrand met lijnzaadolie), koperen klinknagels.
Volume 1,9 l. Lengte 28 cm, breedte 16 cm, hoogte 8 cm. Gewicht 1,2 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu