Menu
Netherton Foundry Shropshire

Broodbakvorm gepolijst rechthoekig

Groot
Netherton Foundry Shropshire
Broodbakvorm gepolijst rechthoekig
Groot
  € 53,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Test geslaagd.

  De bakker in de buurt van de gieterij in Shropshire bakt zijn "Bread Loaves" in deze broodbakblikken uit de Netherton Foundry en zweert erbij. De warmteverdeling in de diepgetrokken, dunwandige ijzeren vormen is zo gelijkmatig dat de bakresultaten even overtuigend zijn. Omdat het ijzer gebrand is, is het meestal voldoende om de vormen voor het bakken in te vetten met een beetje bakolie. Alleen bij zoete degen die suiker bevatten moet bakpapier worden gebruikt om de gepolijste laag te beschermen. Wij bieden twee maten aan.

  Gepolijst ijzer. Gecoat - zonder gecoat te zijn

  In Shropshire, waar het begin van de industrialisatie zijn historische wortels heeft en waar 's werelds eerste ijzeren brug in 1779 een waterloop overspande, is de Engelse ijzergieterij Netherton Foundry al meer dan 30 jaar gevestigd. De productie van ijzeren voorwerpen is nog steeds semi-industrieel en niet volledig geautomatiseerd. Enerzijds worden machines gebruikt om het ijzer door gieten, dieptrekken of spinnen vorm te geven. Anderzijds worden veel stappen nog met de hand gedaan. Het kookgerei is zo dunwandig en licht dat men op het eerste gezicht geen ijzer zou verwachten. Op het tweede gezicht vertoont het oppervlak echter een patina dat typisch is voor het materiaal, omdat in de Netherton Foundry elk stuk wordt gepolijst, d.w.z. gebrand met een fijn laagje lijnolie (in plaats van zuur). Een proces waarbij zich op het oppervlak een zogenaamde edelroest vormt, die als een natuurlijke coating beschermt tegen verdere corrosie.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202903

   IJzer gepolijst (gebrand met lijnolie), messing klinknagels.
   Volume 1,9 l. Lengte 28 cm, breedte 16 cm, hoogte 8 cm. Gewicht 1,2 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen