Menu

Botervloot waterkoeling

Exclusief
Botervloot waterkoeling
  € 62,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Het Westerwald is wereldberoemd om zijn hoogwaardige kleiafzettingen. We halen onze voorraadpotten voor de keuken bij een plaatselijke pottenbakkerij. Het familiebedrijf in Ransbach-Baumbach kan nu terugkijken op meer dan 150 jaar traditie in zijn vak. En hoewel de vormen van de potten vertrouwd en eeuwenoud zijn, vindt u in onze ontwerpen alleen de glanzende, glinsterende kleur groen in het glazuur.

  Boter vers houden volgens Frans gebruik.

  Het principe is eenvoudig. In het cilindrische bovenste deel wordt boter gedaan en in het onderste deel een beetje gezouten water. Als je dan het ene in het andere stopt, ontsnapt de lucht uit de voorraadpot door waterverplaatsing. De boter kan niet oxideren, blijft vers, wordt altijd gekoeld door water en is, in tegenstelling tot de meeste boter die in de koelkast wordt bewaard, smeerbaar. Het onderste deel van de botervloot wordt in de pottenbakkerij in Ransbach-Baumbach uit echte Westerwald-klei gestanst, en het bovenste deel wordt in vormen gegoten. Beide delen zijn voorzien van een heldergroen glazuur en gebakken op 1.250 °C tot ze glad zijn.

  Boter vers houden volgens Frans gebruik.

  Het principe is eenvoudig. In het cilindrische bovenste gedeelte wordt boter gedaan en in het onderste gedeelte een beetje gezouten water. Als je dan het ene in het andere stopt, ontsnapt de lucht uit de voorraadpot door waterverplaatsing. De boter kan niet oxideren, blijft vers, wordt altijd gekoeld door water en is, in tegenstelling tot de meeste boter die in de koelkast wordt bewaard, smeerbaar. De boter kan ook in het bovenste gedeelte aan tafel worden geserveerd.

  Het onderste deel van de botervloot is in de pottenbakkerij in Ransbach-Baumbach uit echte Westerwald-klei gestanst, het bovenste deel is in mallen gegoten. Beide delen zijn voorzien van een heldergroen glazuur en gebakken op 1.250 °C tot ze glad zijn.

  Gemaakt van Westerwald klei. Potten voor brood en boter. En voor groenten

  De pottenbakkerij waar deze potten worden gemaakt is gevestigd in Ransbach-Baumbach, in het Vorderer Westerwald, waar de kleiafzettingen van de hoogste kwaliteit in Europa te vinden zijn. Het familiebedrijf kan terugkijken op 150 jaar traditie in het werken met klei - hier is het echte Westerwald klei, gewild om zijn lichte kleur en fijne plasticiteit. Dicht gesinterd, gebakken en geglazuurd, is het niet-poreus en waterdicht, dus gemakkelijk schoon te maken, maar toch slagvast en randstabiel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69203

   Tweedelig, gemaakt van Westerwald porcellanato. Bovenste deel met 2 waterafvoergaten. Gesinterde keramiek, groen geglazuurd buiten en binnen. Wij adviseren het water in het onderste gedeelte van het botervlootje ongeveer om de drie dagen te verversen. Hoogte 10 cm, Ø 12,5 cm. Gewicht 1,2 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten