Menu

Boombeschermers Texon

(20 stuks)
Boombeschermers Texon
(20 stuks)
  € 17,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Vergemakkelijkt de groei

  Deze schijven, geplaatst op de grond rond de stam van pas geplante bomen, beschermen de jonge planten tegen concurrentie van gras en onkruidgroei en verbeteren het bodemklimaat in het wortelgebied. Het materiaal Texon, een cellulosevlies geïmpregneerd met latex en ook bekend als lederpapier, heeft twee voordelen: Het is zo duurzaam dat het 2 tot 3 jaar zijn werk doet, en het bestaat voor 90% uit zuivere cellulose, dus het is biologisch afbreekbaar en ontbindt na verloop van tijd vanzelf - zonder verontreinigende stoffen. Deze ruiten zijn anders alleen verkrijgbaar bij gespecialiseerde bosbouwzaken; ze worden daar gebruikt bij bebossingsmaatregelen.

  Gedempte wilde groei

  In bosgebieden wordt de dunne, ingesneden schijf rond de stammen geplaatst om te voorkomen dat de jonge aanwas gaat concurreren met grassen en varens. In de tuin kan het hetzelfde doel dienen onder vaste planten, heesters en groenteplanten als de plant- en rijafstand ongeveer 15 cm bedraagt. Naast het onderdrukken van onkruid heeft de schijf nog andere gunstige effecten: hij beschermt de grond tegen uitdroging en afkoeling. Het kost weinig, gaat vele jaren mee en is volledig biologisch afbreekbaar.

  Productinformatie

  Artikel nummer 78702

   Texon (90% cellulose, geïmpregneerd met latex). Ø 30 cm, materiaaldikte 1 mm. Gewicht 35g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen