Alessi

Bol ketel

Alessi
Bol ketel
  € 195,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  De ketel van Achille Castiglioni is een op krulsteen geïnspireerd project uit 1995 dat werd herontdekt tussen de prototypes in het Alessi Museum. Alberto Alessi: "Achille herinnerde me er vaak aan dat ik hem vroeg kookgerei te ontwerpen dat hij normaal niet gebruikte. Kortom, hij was geen expert op dit gebied. Als bewijs hiervan heeft zijn waterkoker een zeer eigenaardige bediening: alsof hij je uitnodigt om te spelen door hem op het keukenblad te duwen, als een soort krullenbol."

  Deze ongekende ketel is een van Achille Castiglioni's vele ongerealiseerde projecten, het resultaat van zijn onvermoeibare nieuwsgierigheid en liefde voor het experiment. In BULBUL zien we Castiglioni's buitengewone vermogen om eigenschappen en functies van Objekten uit totaal verschillende vakgebieden te vertalen naar een nieuw project. Een spel van overdrachten dat vaak de beroemde ironische dimensie van veel van zijn werken heeft gecreëerd. BULBUL is een perfecte ketel waarvan de oorsprong ligt in de ronde vorm van een krulsteen: van bevroren water naar verdampt water, een amusement dat wordt versterkt door de door Castiglioni gekozen naam "bul, bul". Want in het oude Milanese dialect, de geboorteplaats van deze onvergetelijke ontwerper, betekent het: "Het kookt, het kookt"!

  BULBUL is geschikt voor alle kookplaten, wij adviseren een gemiddelde of lage vlam op een gaskookplaat en een gemiddelde warmte op een inductiekookplaat. Hoe werkt het? Verwijder het deksel en vul het water slechts tot de bodem van de tuit, zodat het fluitje niet beschadigd wordt en zijn geluid kan voortbrengen. Sluit het deksel, plaats het fluitje en zet de pan op de warmtebron. Wanneer het fluitje begint te klinken, haalt u de ketel van het vuur, laat u de laatste waterbelletjes zakken, verwijdert u het fluitje en giet u het water uit.

  Alessi Waarden Collectie

  Voor de 100e verjaardag van Alessi verschijnen bijzondere producten van de Italiaanse fabrikant in een speciale editie. Producten die nooit eerder zijn geproduceerd, speciale versies die de status van prototype nog niet hebben overschreden - verrassende objecten en favoriete stukken van beroemde ontwerpers en architecten.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207428

   Afmetingen: Ø 23,7 resp. 26,5 cm, hoogte: 18,5 cm
   Volume: 2,5 l
   Gewicht: 1,5 kg
   Materiaal: 18/10 roestvrij staal, gepolijst; handvat/dekselknop/fluit: polyamide, zwart; basis: staal
   Design: Achille Castiglioni
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen