Das Bumerang-Projekt

Boemerang Gevorderd

Exclusief
Das Bumerang-Projekt
Boemerang Gevorderd
  € 22,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Minimale aanpassing. Grote impact

  Het is moeilijk te zien, maar deze boemerang is eigenlijk heel anders dan ons beginnersmodel en is ontworpen voor grote en kleine werpers vanaf acht jaar die al wat ervaring hebben met boemerangs. Gemaakt van zes lagen berken multiplex en voorzien van verbrede vleugeltips, heeft deze geavanceerde boemerang meer gewicht en een hogere windstabiliteit dan het beginnersmodel. Hierdoor vliegt hij verder en voelt hij extreem comfortabel aan, zelfs bij windkracht 3: met een geoefende werptechniek vliegt de boemerang snel roterend in een gebalanceerde volledige cirkel minstens 20 meter ver en komt hij in ongeveer drie tot zeven seconden weer bij je terug - je kunt hem het beste met beide handen vangen.

  Hout is een natuurlijk materiaal, het leeft en ademt met de omringende omstandigheden. Zorg er daarom voor dat de boemerang niet een beetje hol is voordat je hem gooit - warm hem zo nodig op (gewoon in de zon of voorzichtig met een föhn) en duw hem terug in de platte stand, want dan zal hij de gewenste vliegeigenschappen vertonen.

  Als jij of je kinderen al bekend zijn met boemerangs, kun je dit model ook specifiek afstellen - buig bijvoorbeeld de vleugeltips heel licht omhoog (maximaal twee millimeter) zodat de boemerang op een kindvriendelijke manier met een korte hover weer naar beneden zweeft. Maar alsjeblieft: alleen tunen als je weet hoe het moet, en het liefst met instructies, zodat je lang plezier kunt hebben van je boemerang.

  De boemerang: sportief-moderne klassieker

  "Boemerang vloog een stuk, / Maar kwam nooit terug. / Publiek - urenlang stil - / Wachtte op boemerang", grapte Joachim Ringelnatz in een van zijn kritisch humoristische gedichten. Om ervoor te zorgen dat jij niet hetzelfde lot treft met je boemerang, worden onze modellen met de hand gemaakt door een van Duitslands boemerang-experts bij uitstek: Hij weet precies hoe hij de eigenschappen van het meerlagige berkenmultiplex moet beoordelen en gebruiken. Dankzij de expertise die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd, trimt hij de toestellen met groot vakmanschap tot optimale vliegeigenschappen. Ze hebben een zuivere baan en zijn licht - maar niet gemakkelijk breekbaar.

  Als je zo'n boemerang gooit - gewoon voor de lol, tijdens een lange worp of de Australische ronde - zul je het snel merken: Niet alleen komt het apparaat altijd terug, maar ook het plezier van het gooien. En met een beetje oefening voel je je al snel thuis in de wereld van allerlei sportieve werpdisciplines zoals Fast Catch, Trick Catch, Endurance of Accuracy.

  De oorspronkelijke boemerangs waren nog grote, zware en stabiele rechtvliegende jachtwapens, zoals die gebruikt werden door de Aboriginals. Vooral de Australische aboriginals worden in verband gebracht met de boemerang, maar prehistorische werpstokken zijn in alle delen van de wereld gevonden. De oudste tot nu toe bekende boemerang, gesneden uit de slagtand van een mammoet, werd door onderzoekers ontdekt in de grot van Oblazowa (Karpaten, Polen); het apparaat kon worden gedateerd op een leeftijd van 23.000 jaar. De Aboriginals maakten hun boemerangs voornamelijk van hout; het oudste houten werptuig dat tot nu toe in Australië is gevonden, is ongeveer 10.000 jaar oud.

  In tegenstelling tot het oorspronkelijke jachtwapen keert het kleine en lichte sportapparaat van tegenwoordig terug naar jou als werper, tenminste zodra je "het onder de knie hebt" - met andere woorden, zodra je met een beetje oefening de juiste werphoek en de optimale oriëntatie op de wind hebt gevonden. Sommige boemerangs vliegen lang en ver, andere keren in een paar seconden bij je terug. Afhankelijk van hun eigenschappen worden ze gebruikt voor de verschillende disciplines van de boemerangsport: De kortvliegende boemerangs zijn bijzonder geschikt voor snel vangen (fast catch), terwijl boemerangs die haarfijn terugkomen de voorkeur genieten voor bijvoorbeeld trick catching (trick catch) en juggling (jongleren). De Aussie Round wordt beschouwd als de hoogste discipline: Hier worden zowel de werpafstand als de nauwkeurigheid van de teruggave meegenomen in de puntentelling.

  Voorzichtig:

  Gebruiken onder direct toezicht van een volwassene.

  Productinformatie

  Artikel nummer 211924

   Vanaf 8 jaar. 6-laags geolied berkenmultiplex (herkomst Finland, materiaaldikte 3,4 mm). Vliegbereik ca. 20 m, geschikt voor maximaal 3 windsterktes. Vliegduur 3,5-7 seconden. Spanwijdte 22 cm. Gewicht 22 g. Geschikt voor rechtshandigen.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten