Menu

Bodem Zeepbakje Diatomeeënaarde

Wit
Bodem Zeepbakje Diatomeeënaarde
Wit
  € 47,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Uit de aarde gestampt. vochtregulerende producten op basis van diatomeeënaarde.

  De afmetingen zijn bijna onvoorstelbaar: één milliliter diatomeeënaarde bestaat uit een miljard diatomeeënschelpen en -fragmenten. Als je dat extrapoleert naar een liter, word je duizelig. Het fossiele sedimentaire gesteente, dat zich vanaf de interglaciale periode in zoetwatermeren heeft gevormd, is echter allesbehalve dicht opeengepakt, maar losjes gelaagd en voorzien van talloze, minuscule poriën. Daardoor werkt het bijna als een spons: de diatomeeënaarde neemt vocht op, slaat het op en werkt zo vochtregulerend. Bovendien is het licht, brand- en zuurbestendig, stabiliseert het dispersies (d.w.z. mengsels van stoffen die niet goed samengaan) en, last but not least, wordt het gekenmerkt door uiterst goede filtereigenschappen, waardoor het bijvoorbeeld wordt gebruikt om drinkwater of bier te filteren en in zwembaden. Diatomeeënaarde wordt ook op vele manieren gebruikt in de bouw: bij de productie van bouwmaterialen, thermische isolatie en verf. En last but not least toont het grote mogelijkheden als organisch bestrijdingsmiddel en als schuurmiddel. Hier komt diatomeeënaarde in een vorm die traditioneel in Japan wordt gebruikt voor het bepleisteren van huizen. Het tot poeder vermalen gesteente wordt met behulp van pleistertechnieken verwerkt en door stukadoors gevormd tot ademende huishoudartikelen die, doordat ze niet worden geglazuurd of anderszins verder worden bewerkt, de natuurlijke eigenschappen van diatomeeënaarde volledig overnemen. Isuguri, het bedrijf achter het productlabel "Soil", is al meer dan honderd jaar actief in de bouwsector, met name in de restauratie van traditionele Japanse architectuur sinds 1989, en sinds 2004 ook leverancier van designproducten zoals deze, die met name gebruik maken van de vochtregulerende eigenschappen van het materiaal. De gekleurde diatomeeënaarde in wit, groen en roze is volledig natuurlijk: De witte producten worden gemaakt van diatomeeënaarde uit de prefectuur Akita, de roze diatomeeënaarde komt van het schiereiland Noto in de prefectuur Ishikawa, en de groene tenslotte is een mengsel van witte Akita-aarde en groene aarde en pigmenten. Het oppervlak voelt bijna een beetje krijtachtig aan, maar schuurt niet.

  Productinformatie

  Artikel nummer 22976

   Rechthoekig dienblad voor zeep of sponzen, voor gebruik in badkamer of keuken. Het materiaal kan het vocht van de zeep of spons snel en volledig absorberen - het oppervlak blijft dus altijd droog en schoon. In het materiaal verwerkte kleine steentjes dragen bij tot een betere stabiliteit. Van tijd tot tijd moet de bak worden gereinigd van zeepresten of andere aanslag: gewoon met een schrobber en een beetje water wrijven en dan laten drogen voor verder gebruik. Gemaakt van diatomeeënaarde. Lengte 13 cm, breedte 8 cm, hoogte 1,5 cm. Gewicht 260 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu