Menu
Conflictfood

Biologische gember uit Myanmar

voor de bereiding van thee
Conflictfood
Biologische gember uit Myanmar
voor de bereiding van thee
  € 15,90Basisprijs: € 159,00/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Pittige knollen: Gember uit Myanmar

  Myanmar is een land dat sinds zijn onafhankelijkheid in 1948 wordt geteisterd door gewapende conflicten en dat zich na decennia van isolement en wanbeheer nu langzaam openstelt voor de wereld. En hoewel Myanmar nog steeds kampt met interne spanningen en zelfs burgeroorlogen, zijn er ook positieve ontwikkelingen, bijvoorbeeld in de landbouw. Zo verbouwen de vrouwen van het Ta'ang-volk in de bergachtige Shan-regio verse gemberwortels tussen hun theeplanten. Deze gemengde cultuur is bijzonder duurzaam: ze zorgt voor een gezonde groei en tegelijk voor een stabiel en hoger inkomen voor de boerinnen. De knollen rijpen negen maanden in de grond. Na de oogst worden ze ter plaatse gesneden en voorzichtig gedroogd. Deze gember is heerlijk kruidig en aangenaam aromatisch - een tastbaar verschil dat u ook meteen in uw theebrouwsel merkt.

  Producten uit crisisgebieden: Conflictfood

  Conflictfood is de naam van het Berlijnse bedrijf van Gernot Würtenberger en Salem El-Mogaddedi - en de naam zegt genoeg. De twee sporen de beste landbouwproducten uit crisisgebieden op en brengen ze naar de Duitse markt. Onder het motto "Trade instead of Aid" richten ze zich op duurzame veranderingen en positieve langetermijnveranderingen door handel op plaatsen waar handel niet vanzelfsprekend is. Ze bouwen altijd directe relaties op zonder tussenpersonen en betalen eerlijke prijzen aan hun partners. Zo versterken zij lokale economische structuren in conflictgebieden, bestrijden zij armoede en creëren zij vreedzame vooruitzichten.

  Ingrediënten en opmerkingen:

  Verkoopbenaming:

  Biologische gember, gedroogd & gesneden.

  Bewaar- en bereidingsinstructies:

  2 theelepels per kopje op 100 °C water, 4-8 minuten infuseren.

  Oorsprong / herkomst:

  Myanmar

  Biologisch controleorgaan:

  DE-ÖKO-007

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Conflictfood GmbH
  Cuvrystr. 2
  10997 Berlin
  Deutschland

  Productinformatie

  Artikel nummer 209134

   100 g verpakking
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen