Menu

Bijenkorfbel

Ø 68 mm
Bijenkorfbel
Ø 68 mm
€ 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Perfect geluid. Zuivere toon

In tegenstelling tot kerkklokken, die in hun complexe ontwerp zijn ontworpen om een harmonisch multiphonisch geluid voort te brengen, produceert het slaan van een bijenkorfklok slechts één, maar bijzonder heldere en zuivere, langdurige toon - althans als hoge normen worden toegepast bij de vervaardiging ervan.

De fabrikant gebruikt dus zuiver klokbrons, waarvoor tin met een hoge zuiverheidsgraad moet worden gebruikt (gewoonlijk tin met een zuiverheidsgraad van 99,99%, wat ver boven de industrienormen ligt). Het gieten gebeurt in een zandvorm waarin elke bel afzonderlijk wordt gegoten. Het krijgt zijn perfecte klank door de zorgvuldige afwerking van de blank, die aanvankelijk ongeveer een halve toon hoger gestemd is dan de gewenste. Alleen door de klok met de hand te "draaien" - de gegoten huid aan de buitenkant van de klok te verwijderen, terwijl hij aan de binnenkant ongewijzigd blijft - en hem te polijsten, wordt de klank iets lager naarmate het materiaal dunner wordt, en zo bereikt hij uiteindelijk, in zekere zin met de hand gestemd, zijn uiteindelijke noot.

Elk van deze bijenkorfklokken is uniek en heeft daarom individuele boventoonmengsels, een unieke puls en natuurlijke oscillaties. Hun toonhoogte of frequentie zelf kan tot een kleine terts omhoog of omlaag variëren.

Ambacht met een reputatie

Gewoonlijk zijn bijenkorfklokken muziekinstrumenten die hun plaats vinden in grotere decors en carillons. De klokvorm, die dateert uit de Middeleeuwen, dankt zijn naam onmiskenbaar aan zijn vorm: In het Duits Bienenkorbglocke genoemd, staat hij in het Engels bekend als "Cup-Bell" omdat hij ook op een omgekeerde beker lijkt.

De fabrikant, een specialist op het gebied van historisch slagwerk, leerde het gieterijvak in zijn eerste beroep en was daardoor in staat om jaren geleden een vereiste beiaard naar zijn eigen ideeën te gieten. Hij stichtte zijn eigen klokkengieterij, specialiseerde zich in middeleeuwse klokvormen en levert nu aan gerenommeerde orkesten en ensembles en aan particulieren die de klokken gebruiken als huisklok of doopgeschenk.

Productinformatie

Artikel nummer 89088

Klokkenbronsgietwerk (80% koper en 20% tin van hoge zuiverheid), met de hand gegoten, gezandstraald, ontbraamd, gedraaid en gepolijst. Ophanging door middel van 5 mm lange boekbindschroeven (messing) uit de boekbinderij. Lederen lus gemaakt van rundleer, plantaardig gelooid.
Ø 68 mm. Totale hoogte 17 cm. Gewicht 300 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu