Én Gry & Sif

Bijen voelden

(3 stuks)
Én Gry & Sif
Bijen voelden
(3 stuks)
  € 8,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leverbaar vanaf midden mei, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Zoem, zoem, zoem, kleine bij zoemt rond

  Bijen zijn als bestuivende insecten van onschatbare waarde voor de wereldwijde ecologie. Ze zijn zo nuttig dat mensen zelfs honingbijen houden, die waardevolle honing en bijenwas produceren. Het belang van bijen voor het behoud van de biodiversiteit, voor de opbrengst en dus ook voor de voeding van de mens is zo groot dat de Algemene Vergadering van de VN zich met het oog op de wereldwijd waargenomen "bijensterfte" over hen heeft gebogen en 20 mei in 2017 heeft uitgeroepen tot "Wereldbijendag". Een bloem zonder bij? We zouden niet alleen hun gezoem en gezoem missen - het leven op aarde zou gewoon onherkenbaar zijn.

  Sommige soorten vormen staten en voeren verbazingwekkende dansen uit om te communiceren. Afhankelijk van de taak hebben de bijen van een bijenkolonie verschillende levensverwachtingen. Terwijl een (honing)koningin twee tot vijf jaar oud kan worden, leeft een werkbij als zomerbij gemiddeld slechts vier tot vijf weken, terwijl ze als winterbij enkele maanden oud kan worden. Deze bijen worden echter met de hand gevilt van zuivere Nieuw-Zeelandse (en dus diervriendelijke) scheerwol en kunnen je dus veel langer plezieren: niet alleen tussen de takken en bloesems van je vaasarrangement, maar ook als versiering voor een klein cadeautje, als decoratie voor je gedekte tafel of gewoon als kleine, schattige geluksbrenger.

  Eerlijk gecombineerd. Gry & Sif

  Tijdens haar trektocht door Nepal werd de Deense Gry Staunstrup onmiddellijk gegrepen door de openheid en warmte van de inwoners - en door hun vakmanschap. Zij kon in detail observeren hoe vakkundig en vaardig Nepalese vrouwen wol vervilten om Objekten te maken. Het idee was snel geboren om deze vaardigheid te gebruiken en het Nepalese handwerk te combineren met Deens design. En het idee werd onmiddellijk gevolgd door actie.

  Sinds 2000 produceert het bedrijf Gry & Sif in Nepal verschillende producten van wolvilt. Gry Staunstrup levert de ontwerpen in typisch Deense stijl, even opvallend als discreet en tegelijkertijd zorgeloos en vrolijk; de producten worden door Nepalese vrouwen in traditioneel handwerk gemaakt. Gry & Sif is nu Fair Trade gecertificeerd en staat voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, milieubewuste productie en transparantie. Voor de vilten producten wordt uitsluitend zuivere scheerwol van Nieuw-Zeelandse schapen gebruikt - elk product is uniek en handgemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 212587

   100% scheerwol (herkomst Nieuw-Zeeland). Elk bijtje Ø 3,5 cm, lengte 5 cm. Totaal gewicht 7 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen