PEMA

Beschermengel kers

Meisjes
PEMA
Beschermengel kers
Meisjes
  Meisjes
  € 32,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  De hoge kunst van het houtsnijden

  Val Gardena in Zuid-Tirol is beroemd om het ingewikkelde werk van zijn houtsnijders. Al 400 jaar overleeft daar een ambacht dat begon met het snijden van eenvoudige houten figuren, poppen en speelgoed. Tijdens de lange wintermaanden konden de boeren in de vallei op deze manier extra geld verdienen voor hun bedrijf. Na verloop van tijd werden er sacrale motieven aan toegevoegd, zoals de gedetailleerde heiligenfiguren die nu nog steeds met olieverf worden geglazuurd. De maker van ons houtsnijwerk in Ortisei heeft het vak geleerd van zijn vader, die ook een beroemd schilder was. In zijn werkplaats gebruikt hij uitsluitend berghout uit de omgeving van het dorp - kersen, walnoot en esdoorn - die zorgvuldig worden geselecteerd en die, nadat de stammen zijn gezaagd, enkele jaren aan de lucht moeten drogen voordat ze kunnen worden gemodelleerd en gesneden. Alle figuren zijn uit de vrije hand gemaakt volgens de eigen ontwerpen en ideeën van de kunstenaar.

  Beschermengelen als gedachten ankers. De waarde van vakmanschap.

  Bescheiden, bijna eerbiedig staan ze daar, de zes houten engelfiguren. Samen zijn ze zeker de eenvoudigste vertegenwoordigers van de houtsnijtraditie van Val Gardena - en toch zijn ze met het grootste vakmanschap gemaakt. De houtsnijmeester kiest verschillende houtsoorten om met de beitel te bewerken. Kersen-, esdoorn- en walnootbomen groeien in de omgeving van het dorp en worden in hun natuurlijke staat verwerkt, waarbij de houten oppervlakken zorgvuldig glad worden geschuurd en gepolijst. Als een engelenfiguurtje eenmaal uit het hout is gehaald, werkt de ambachtsman de details uit met het houten ijzer, waarbij hij de zwaai van de vleugels of de natuurlijke nerf van het materiaal benadrukt. De figuren zijn in principe allemaal hetzelfde, de uitdrukking verandert alleen met de kleur en de tint van het hout.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 12652

   Gesneden uit kersenhout. Lengte 6 cm, breedte 3,5 cm, hoogte 11,5 cm.
   Gewicht 44 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen