Menu
Poterie de Redan

Beregeningspot voor bloembedden

Poterie de Redan
Beregeningspot voor bloembedden
  € 39,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf midden oktober, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Handgemaakt aardewerk. Een waterreservoir voor uw bloembedden.

  Het principe is al duizenden jaren bekend. Een vat van laag gebakken, dus poreuze klei wordt in de grond begraven en tot de rand gevuld met water. Zodra het kleigebied is doorweekt, wordt het opgeslagen vocht naar behoefte weer naar buiten afgevoerd. Zo kunt u de watervoorziening voor uw planten ook op droge, warme zomerdagen verzekeren - zelfs zonder de tuinslang aan te sluiten of de gieters elke avond opnieuw te vullen. Met zijn uitstekende, bolvormige vorm is deze variant van de gieter vooral bedoeld voor gebruik in open bedden. Het plaatsen is eenvoudig: kies een plek in de buurt van de planten die u zeer regelmatig water moet geven. In het groentebed zijn dat bijvoorbeeld tomaten, komkommers en courgettes. Graaf de pot zo in dat het smalle uiteinde, inclusief de opening en het deksel, niet meer dan één of twee centimeter boven de grond uitsteekt, en doe het deksel erop na het vullen met water, zodat de inhoud schoon blijft. Om het bewateringseffect op gang te brengen, kan het nodig zijn de omgeving eerst grondig te bewateren. Als de grond begint te drogen, loopt er water uit de kleipot - en altijd net zoveel als op dat moment nodig is om het evenwicht te herstellen. Zodra dit is bereikt, stopt ook de waterstroom en begint de cyclus opnieuw.

  Goed voor je planten.

  De planten profiteren van dit oude idee om een kleipot (Spaanse "olla") te gebruiken voor bewatering, omdat zij hun watertoevoer voornamelijk in het wortelgebied ontvangen. Dit stimuleert bovendien de groei van de wortels - en hoe stabieler en gezonder de wortels van een plant zich ontwikkelen, hoe minder vatbaar het gebladerte, de bloemen en de vruchten zullen zijn. En hoe dieper het wortelstelsel zich naar beneden vertakt, hoe droogtebestendiger de bovengrondse delen van de plant worden. Een ander voordeel is dat deze bewateringsmethode meestal minder slakken aantrekt omdat het bodemoppervlak in het bed grotendeels droog blijft. Aangezien het loof van de planten ook niet in contact komt met water, zijn de bladeren in de loop van het seizoen nauwelijks gevoelig voor schimmelziekten. In het algemeen leidt bewatering van onderaf tot meetbaar minder verdamping en kwelverliezen dan bij traditionele bewatering. Zo kunt u zelfs water besparen. Onze tip: bedek de bedden met een extra laag mulch, bijvoorbeeld grasmaaisel, brandnetelbladeren of versnipperd materiaal, om het vocht nog langer in de grond te houden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206318

   Terracotta ongeglazuurd, 2-delig. Laag gebakken en daardoor waterdoorlatend. Volume ca. 2,5 l. Opening Ø 8 cm, buik Ø 16 cm, hoogte 25 cm. Gewicht 1,7 kg. Handgemaakt, de afmetingen kunnen dus iets afwijken. De fabrikant adviseert één pot per ca. 1,5 m² bedoppervlak. Het is daarom beter om meer dan één pot te berekenen voor grotere oppervlakken en voor planten die meer water nodig hebben, en bij de planning ook rekening te houden met de locatie van uw bedden. In de volle zon hebben planten meestal meer water nodig dan in de schaduw of gedeeltelijke schaduw. Opmerking: Haal uw gietpotten aan het eind van het seizoen uit de bedden.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen