Kaymet London

Bedlade aluminium opvouwbaar

Wijnrood
Kaymet London
Bedlade aluminium opvouwbaar
Wijnrood
  € 249,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Een bedlade met een volledig intrekbare bodem (kan in deze toestand worden gebruikt als een eenvoudig dienblad). Geschikt als basis voor bord, beker en glas, maar ook voor laptop of tablet. Het opvouwbare bedblad kan ook worden gebruikt als zeer lage bijzettafel.

  Brits archetype van de jaren 50.

  Sinds 1947 produceert de Londense fabrikant Kaymet dienbladen en serveerwagens van aluminium, die voornamelijk worden gebruikt in hotels, ziekenhuizen en de horeca. Het meest opvallende kenmerk van de bakken, die in een frame van aluminium profielen zijn gevat, is het ruwe, gestructureerde, gekleurde geanodiseerde oppervlak van de bodem. Dit verhoogt de stabiliteit van het dienblad, is bedoeld om de slipweerstand te verhogen en is vooral effectief in de lichtere kleurvarianten. Het idee om dienbladen en serveerwagens van geanodiseerd aluminium te produceren, kwam bij Kaymet-oprichter Sydney Schreiber op in het midden van de jaren veertig. Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde het bedrijf nog aluminium onderdelen voor radio's en radarsets, maar na het einde van de oorlog zocht de fabriek een manier om de machines voor andere doeleinden te gebruiken. De dienbladen en trolleys die volledig in de Londense fabriek werden vervaardigd, voldeden aan de smaak van die tijd - Kaymet kon in de jaren zestig ongeveer 200 mensen in dienst nemen. Toen de markt in de jaren zeventig werd overspoeld met plastic producten en serveerwagens uit de mode raakten, stortten de verkoopcijfers in. Sinds 2013 zijn de archetypische aluminium dienbladen en serveerwagens terug. Hoewel ze nu in kleinere hoeveelheden worden geproduceerd dan in hun hoogtijdagen, zijn de productiestappen bij Kaymet nog steeds dezelfde als in 1947.

  Niet geschikt voor direct contact met voedsel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 36812

   Frame van goudkleurige geanodiseerde aluminium profielen, basis van ruwe geanodiseerde aluminium plaat met reliëf. Hoogte 19 cm, breedte 54 cm, diepte 33,5 cm. Bruikbaar oppervlak 49,5 x 32 cm. Met inklapbare pootjes, hoogte 16 cm, dikte 4,7 mm. Gewicht 1,3 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen