Menu

Beddengrens hazelaar

Laag
Beddengrens hazelaar
Laag
  € 94,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  Let op: De levering van dit artikel kan enkele dagen langer duren dan aangegeven. Let op de toeslag voor volumineuze goederen.

  Algemene informatie

  Hazel hekken. Oude tuintraditie

  De traditie om bedden - meestal kleinere, vierkante - te voorzien van hekken van gevlochten hazelaarstaven is eeuwenoud. In middeleeuwse boerderij- en kloostertuinen werden ze bijvoorbeeld gebruikt om apothekerskruiden te scheiden van culinaire kruiden om te voorkomen dat de voorraden zich vermengden. Bovendien zijn onkruid, ongedierte en ziekten gemakkelijker onder controle te houden in de enigszins verhoogde en overzichtelijke bedden. Tegenwoordig kunnen afrasteringen een heel ander doel dienen: Met hun hulp kunnen kleine kruidentuintjes worden aangelegd in elke stedelijke achtertuin, geheel onafhankelijk van de kwaliteit van de grond. Daartoe plaatst u het frame gewoon op de grond - bijvoorbeeld ook op beton of grind - (de palen moeten daartoe worden ingekort), bekleedt u het met de bijgevoegde folie en vult u het met goede grond. De afmetingen van de rieten elementen kunnen licht afwijken.

  Tuinieren op hoog niveau. Natuurlijke intensivering

  Vooral wanneer de ruimte beperkt is, biedt de oude tuinbouwtechniek van het verhoogde bed de mogelijkheid de tuinbouw op natuurlijke wijze te intensiveren en de oogst te vermeerderen zonder extra bemesting; in Zuid-China wordt al eeuwenlang intensief geteeld op verhoogde bedden en wordt gebruik gemaakt van de bijzondere vruchtbaarheid en opbrengst van deze teeltvorm. Een meer recente ontwikkeling is het verhoogde bed, dat veel voordelen te bieden heeft: de bodemtemperatuur is aanzienlijk hoger dan in de open lucht, omdat afbraakprocessen en de constructie - de zijwanden worden rechtstreeks door de zon verlicht - tot verwarming leiden. De hogere temperatuur maakt drie oogsten per jaar mogelijk, omdat de zaden sneller ontkiemen en de groenten eerder rijpen. Met de juiste vulling kunnen de beste bodemkwaliteiten worden geproduceerd als voorwaarde voor een optimale plantengroei - ongeacht de bodemgesteldheid die anders in de tuin heerst. Verhoogde bedden moeten planmatig worden opgebouwd van grove takafsnijdsels tot humusbedekking. Bij elke variant voegen we instructies. En: in tuinen die zwaar door slakken of woelmuizen zijn aangetast, biedt een verhoogd bed betere mogelijkheden voor bestrijding en plaagbestrijding.

  Productinformatie

  Artikel nummer 27129

   Vier zijelementen van hazelaarstaven en vier palen van hazelaarhout, PE-folie, voor het bouwen van een vierkante rand. Geleverd met bevestigingsmateriaal, zonder inhoud.
   1,16 x 1,16 m, hoogte 20 cm. Gewicht 9,4 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen