Menu

Banklamp

Groen
Banklamp Groen
Banklamp
Groen
379,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.05.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Kap gemaakt van viervoudig geflitst glas: één laag helder glas, daarboven een laag groen, een laag wit en dan nog een laag helder glas.

Bureaulamp: Banker's Lamp.

Een zogenaamde bankierslamp: het mooie stuk is gemaakt van messing; een gietijzeren inzetstuk van 3 kg in de bodemplaat geeft het een stevige stand. De glazen kap, die om haar lengte-as kan worden gedraaid, kan 23 cm in hoogte worden versteld; de lamp wordt aan- en uitgeschakeld door middel van een messing trekschakelaar. De lampenkappen zijn met de hand geblazen en bestaan uit meerlagig geflitst glas. De witte versie heeft drie lagen - een laag van helder glas, een laag wit glas daarbovenop en dan nog een laag helder glas. In de groene versie wordt een vierde laag gekleurd glas toegevoegd aan de witte glaslaag tussen de heldere glaslagen.

Berlijns koper. Solide. Origineel

De Berlijnse lampenfabrikanten beleefden hun hoogtijdagen aan het begin van de 20e eeuw, de invloed van de Art Nouveau is onmiskenbaar. U zult merken hoe goed deze lampen zijn zodra u ze opstelt of ophangt: De metalen onderdelen zijn gemaakt van massief messing of, in het geval van lange buizen, van messing-geplateerd staal. De lampenkappen zijn gemaakt van mondgeblazen glas in houten mallen, de baldakijnen zijn van porselein of messing en de toevoerleidingen zijn massieve textielkabels. Het in het messing geverfde patina is niet gezaponiseerd, dus het kan gedeeltelijk (om contouren te benadrukken) of volledig worden verwijderd door het voorzichtig op te borstelen met fijne staalwol. Verzorging gebeurt met een beetje olijfolie en een pluisvrije doek. In tegenstelling tot de meestal ongeremde historiserende replica's zijn de Berlijnse messinglampen van een tijdloze helderheid.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 71633

Schaduw gemaakt van geflitst glas. Schaduwbreedte 23 cm, diepte 14,5 cm. Hoogte 48,5 cm. Textiel kabel, lengte 1,5 m. Messing voet 14 x 14 cm, vier viltjes beschermen gevoelige oppervlakken. Gewicht 4,5 kg. Metalen fitting E27 (max. 60 W). Geleverd zonder gloeilamp.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Neem contact met ons op

Of het nu gaat om advies, reserveonderdelen of speciale verzoeken - onze klantenservice behandelt al uw vragen en zorgen op een persoonlijke en goed onderbouwde manier.

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bereiken op 0800 26 26 101 of op elk gewenst moment op info@manufactum.nl

.

Cadeaubonnen

Het is goed voor alles: Met onze PDF-cadeaubonnen kan je kiezen uit het volledige Manufactum-assortiment. Kies een motief dat je kan versturen via e-mail of uitprinten en persoonlijk aanbieden, onmiddellijk na het plaatsen van je bestelling.

Bestel Nu
Menu