Cu Artigiana

Bakvorm Koperen Pruimencake

Cu Artigiana
Bakvorm Koperen Pruimencake
  € 109,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Uit Italië voor een Italiaans ontbijt

  In Italië gaat een latte 's morgens traditioneel gepaard met een zoete lekkernij. De cake wordt vroeg op de dag geserveerd, gebakken in een broodvorm zoals deze, en iedereen noemt het gewoon "pruimentaart". Waar deze naam vandaan komt lijkt onzeker. Eén ding is echter zeker en dat is dat er geen - u raadt het al - verse pruimen in zitten. De originele versie bevat, net als het Engelse origineel, een mengsel van gedroogde en gekonfijte vruchten. Tegenwoordig is het meestal een eenvoudige biscuitachtige cake die zijn luchtige consistentie dankt aan de toevoeging van yoghurt of ricotta aan het deeg. Natuurlijk zijn er duizenden recepten, van de frisse versie met sinaasappel of citroen tot de meer substantiële versie met chocoladeschilfers. En hoe meer de dag vordert, hoe vaker een pruimentaart met hartige ingrediënten mag worden geserveerd.

  Per warmteverdeling. Bakken met koper

  Het is geen geheim dat een bakvorm van koper in hoge mate kan bijdragen tot het succes van gebak, taarten, quiches en hartige baksels. Dit komt door de uitstekende warmtegeleiding van het edelmetaal; een eigenschap waarvoor koper terecht zo gewaardeerd wordt door koks.

  Al ons koperen bakgerei komt uit Italië, van de grond af aan. Het koper wordt op het land gewonnen, eerst in platen van geschikte materiaaldikte getrokken en vervolgens aan een kleine ambachtelijke werkplaats in de buurt van Napels geleverd voor verdere verwerking. Daar ponst een gespecialiseerde machine de koperen platen, die in rondjes worden gesneden en met vet worden ingesmeerd. De afgewerkte bakvormen worden ontbraamd, gereinigd en zorgvuldig gepolijst en ten slotte aan de binnenkant met een flinterdun laagje tin vertind. Als u de koperen vormen gebruikt, moet u er rekening mee houden dat ze moeten worden ingevet met een beetje bijenwas of boter voordat het deeg erin wordt gegoten.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203142

   Koper, binnenin vertind. Deel 1 l. Lengte 30 cm, breedte 11 cm, hoogte 5,5 cm. Gewicht 360 g. Uit Italië.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen