Manufactum

Baking soda

(500 g)
Manufactum
Baking soda
(500 g)
  € 11,90Basisprijs: € 23,80/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Bij onze reinigingsmiddelen beperken wij ons tot enkele basisreinigingsmiddelen die zonder onnodige toevoegingen worden geproduceerd. Afzonderlijk zijn ze geschikt voor de meest uiteenlopende doeleinden. Voor speciale toepassingen kunnen zij goed worden gecombineerd met andere reinigingsmiddelen of basisstoffen. In nauw overleg met onze fabrikant bepalen wij ook de vulhoeveelheden en het type en formaat van de verpakking om de hoeveelheid afval te verminderen of in het beste geval helemaal te vermijden en zo het milieu optimaal te beschermen.

  De alleskunner in het huishouden. Baking soda

  Natriumbicarbonaat is bekend onder vele namen. Naast baking soda, voedingssoda, natriumbicarbonaat en natriumbicarbonaat is de chemische formule NaHCO3 en overeenkomstig natriumwaterstofcarbonaat de duidelijkste naam. Het mag echter niet worden verward met wassoda, natriumcarbonaat, dat zelf echter net zo veelzijdig te gebruiken is in het huishouden.

  Drie basiseigenschappen maken soda tot een allrounder in het huishouden:

  - Het is een natriumzout (net als gewoon zout) en heeft een alkalische pH wanneer het is opgelost in water. Daardoor is het zeer geschikt om zuren te neutraliseren.
  - Natriumbicarbonaat geeft koolzuur af bij verhitting of in contact met zuren of vocht en wordt daarom gebruikt als zuurdesem.
  - En natriumbicarbonaat is een goed vetoplosser en waterontharder, daarom is het ook zeer geschikt voor het maken van uw eigen schoonmaakmiddelen en wasmiddelen.

  De toepassingen zijn dus talrijk:

  Natriumbicarbonaat in kookwater maakt thee en koffie beter verteerbaar; een snufje in komkommersalade helpt tegen oprispingen na het eten ervan. Bonen en peulvruchten worden sneller zacht en worden beter verteerbaar, kool en spinazie behouden hun groene kleur als een beetje natriumbicarbonaat aan het water wordt toegevoegd. Het lost hardnekkige korsten in potten en pannen op, werkt als geurverdrijver (bv. in de koelkast) en als wasverzachter. Als tandpasta, scrub of deodorant, bij zonnebrand of insectenbeten, bij hyperaciditeit en brandend maagzuur; bij schimmelziekten op planten, tegen mieren - de lijst van mogelijke toepassingen is lang. In combinatie met soda, azijn en citroenzuur kan ook een hele reeks huishoudelijke schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen voor tuin, werkplaats en garage worden gemaakt. Instructies vindt u bijvoorbeeld in onze reinigingsmiddelenset of in het boek "5 huismiddeltjes vervangen door een drogist".

  Huishoudelijke schoonmaakmiddelen. De basis ingrediënten.

  Supermarkten en drogisterijen bieden een overvloed aan schoonmaakproducten, en de industrie predikt dat elke toepassing en elk oppervlak een speciaal voor dat doel ontwikkeld schoonmaakmiddel nodig heeft. Maar het is veel eenvoudiger dan dat, want de basisingrediënten van huishoudchemie zijn uiteindelijk dezelfde als 50 jaar geleden, en het eeuwige "nu met een nieuwe formule" is eerder gebaseerd op reclame dan op chemische hersenspinsels. In ons assortiment vindt u de basisstoffen, echte allrounders voor de meest uiteenlopende doeleinden en - in combinatie met stoffen die u toch al in huis heeft (zoals azijn, zout en spiritus) - ook voor speciale toepassingen. En altijd vrij van onnodige geurstoffen en andere toevoegingen. Onze basisreinigingsmiddelen kunnen afzonderlijk worden gebruikt, maar vormen ook een soort bouwpakket. Wij vermelden hier slechts een deel van het altijd zeer brede scala van toepassingen. Elke levering bevat echter een gedetailleerde beschrijving met informatie over het gebruik en de combinatie met andere producten.

  Productinformatie

  Artikel nummer 200663

   Voedselveilig natriumwaterstofcarbonaat (baking soda). Gemaakt in Duitsland. Geleverd in een papieren zak, beschermd tegen vocht door een extra PE zak. 500 g zak.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten