Menu
Manufactum

Badjas Wafel Piqué en Terry Unisex

Wit
Manufactum
Badjas Wafel Piqué en Terry Unisex
Wit
  Wit
  € 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Terry binnen, piqué buiten

  Deze katoenen badjas (uit India) komt uit het Waldviertel, een traditionele textielstreek in Oostenrijk. Framsohn maakt het voor ons van twee verschillende soorten stof, een wafelpiqué (basisgewicht 240 g/m²) en een fijne badstof (basisgewicht 260 g/m²). De textieleigenschappen van het dubbel vullen elkaar perfect aan: de lichte en fijne badstof aan de binnenkant is met zijn vele lussen bijzonder absorberend, waardoor het goed vocht opneemt en aangenaam zacht is op de huid. Het wafelpiqué aan de buitenkant met zijn kenmerkende structuur is bijzonder luchtig en laat de badjas snel drogen. De badjas heeft een sjaalkraag, ingezette mouwen en twee opgestikte zakken. De royale bindceintuur loopt door lussen die in de zijnaad zijn genaaid.

  Framsohn. Terry goederen uit het Waldviertel

  Framsohn, de naam staat voor Franz Amstetter & Söhne, in het Waldviertel in Neder-Oostenrijk, is de vierde generatie van de familie die hoogwaardige badstof produceert. Het familiebedrijf heeft altijd veel belang gehecht aan de band met de natuur en de plaatselijke bevolking, een houding die tegenwoordig duurzaamheid wordt genoemd. Dit blijkt uit verschillende factoren. Framsohn weeft zijn badstof van gecertificeerd biologisch katoen. Bovendien vindt de gehele productie plaats op de oorspronkelijke locatie van het bedrijf. Dit vermindert de CO₂-uitstoot door korte transportroutes, maakt een continue kwaliteitscontrole van de draad tot het eindproduct mogelijk en stelt Framsohn in staat de ecologische parameters rechtstreeks en onmiddellijk te beïnvloeden. Om dit te documenteren is Framsohn gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze norm stelt hoge eisen aan de duurzame productie van textiel van biologisch geproduceerde natuurlijke vezels - in de hele productieketen: van de winning van de textielvezels, tot de verwerking en distributie ervan, tot ethische en sociale criteria. De naleving van de norm wordt jaarlijks geëvalueerd en de GOTS-certificering wordt opnieuw toegekend.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 205301

   100% katoen. Gemaakt in Oostenrijk. Ruglengte voor alle maten = 120 cm.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten