Menu

Baardborstel

Zwart varkenshaar
Baardborstel
Zwart varkenshaar
Zwart varkenshaar
13,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

De opgeruimde baard

Of je baard beter getemd en gevormd kan worden met een kam of borstel na het wassen of 's morgens, kun je het beste zelf uitproberen. Of u kunt kiezen op basis van materialen: Naast een kam van hout is een baardborstel met een rand van natuurlijk haar (everzwijnenhaar) ook een goede keuze.

De fijne kunst van baardverzorging

Hoe lang je baard ook is, hij heeft verzorging nodig. Wassen, knippen en trimmen, de contouren scheren, soepel houden met verzorgingsolie of in model brengen met wax. Opdat u het volledige klavier van de barbierkunst thuis zou kunnen bespelen, bieden wij u niet alleen de software in de vorm van verzorgingsproducten, maar ook de hardware: van schaar tot kam en borstel.

Puur vakmanschap en de beste eigenschappen. Kammen en borstels van Groetsch

De Frankische kammenmakerij Groetsch maakt al sinds 1848 kammen en borstels met de hand. Het familiebedrijf, dat nu aan zijn vierde generatie toe is, gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen, die, met uitzondering van hoorn, uit de streek afkomstig zijn. En omdat de rivier de Pegnitz direct door het terrein stroomt, kan zelfs de elektriciteit ter plaatse worden opgewekt.
De kammen worden speciaal voor Manufactum vervaardigd uit twee elastische houtsoorten: het hout van de Speierling en dat van de Elsbeere. Beide behoren tot de rozenfamilie en zijn verwant aan de perenboom. Het hout heeft fijne poriën, waardoor het relatief waterdicht is, en het is flexibel. Met uitzondering van de vrij korte krullenkam hebben de kammen aan de achterkant een stabiliserende staaf, gemaakt van het zeer taaie beukenhout. De tanden worden afzonderlijk gezaagd en over het gehele oppervlak spiegelglad gepolijst, inclusief de ruimten ertussen waar dat het belangrijkst is. De basis van de tanden is zorgvuldig afgerond, de uiteinden zijn zo glad als porselein. Op die manier wordt de hoofdhuid op een kalmerende manier gemasseerd en niet gekrabd. Door het zorgvuldige polijsten behoeft het hout geen verdere oppervlaktebehandeling en krijgt het tijdens het gebruik een verzorgend patina.
Ook voor de borstels wordt lokaal hout gebruikt - meestal hard peren- of beukenhout - dat met de hand wordt bewerkt, eenvoudig wordt geolied en ten slotte wordt bedekt met natuurlijke materialen zoals everzwijnhaar, zacht geitenhaar of cactusvezels.

Productinformatie

Artikel nummer 70044

De baardborstel is getrimd met zuiver everzwijnhaar, trimhoogte 1,5 cm. Perenhout is fijn geschuurd en geolied voor het lichaam. Lengte 13,5 cm. Gewicht 20 g. Gemaakt in het Zwarte Woud.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu