Menu
Fischleder Store

Armband Stingray Leer Roestvrij Staal

Zwart
Fischleder Store
Armband Stingray Leer Roestvrij Staal
Zwart
  Zwart
  € 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Stingray leer en roestvrij staal

  Roggenleer is bijzonder geschikt voor gebruik in sieraden. De roggenhuid is van nature bezaaid met vele kleine hoornkraaltjes die kunnen worden geslepen en gepolijst, waardoor het leer er bijna als een edelsteen uitziet. Deze armband bestaat uit een smalle, dubbel gelaagde band die het diepzwart gekleurde roggenleer perfect tot zijn recht laat komen. Ramona Stelzer combineert het met een opvallende druksluiting van geborsteld roestvrij staal.

  Juwelen van de Fischleder Store. Door Ramona Stelzer

  In Wismar, de stad met de op één na grootste zeehaven van Mecklenburg-Vorpommern en een ooit belangrijke positie in het Hanzeverbond, werkt Ramona Stelzer in haar Fischleder Store. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de afgestudeerde ontwerpster en staatsgediplomeerd goudsmid zich daar toegelegd op een materiaal dat niet alleen deel uitmaakt van de maritieme traditie van de stad, maar dat voor haar sieraden ook wordt gemaakt door zijn natuurlijke eigenschappen: visleer. Het maken van leer van de huid van vissen is een oud ambacht dat bijna volledig in de vergetelheid was geraakt totdat het enkele jaren geleden werd herontdekt. Visleder is licht, robuust, dunner dan kalfsleder, maar elastisch en scheurvast door de vezelstructuur. Tegenwoordig wordt het voornamelijk gebruikt om schoenen en tassen te maken. Ramona Stelzer heeft visleer veredeld tot een volwaardig juwelenmateriaal, gecombineerd met edelmetaal. Het resultaat zijn sieraden vol karakter en eenvoudige elegantie. En last but not least houdt het visleer ook rekening met de zero-waste gedachte, omdat de vissenhuiden toch al een bijproduct van de voedselproductie zijn.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204709

   Roggenleer (dikte ca. 1,3 mm) chroomgelooid, herkomst Azië. Armband Ø 4 mm, lengte 41 cm. Roestvrijstalen sluiting, lengte 3 cm, Ø 6 mm. Gewicht 10 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen