Menu
Marcin Zaremski

Amber Kubus Ketting

Marcin Zaremski
Amber Kubus Ketting
  € 489,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Amber boog

  Het collier omvat het hele palet van amberkleurige tinten en slaat een brug tussen traditioneel en eigentijds-modern design door de gepolijste amberkleurige kubussen te combineren met de matte zilveren kubussen - die worden gescheiden door smalle zilveren schijven, waardoor ze ook visueel ruimte krijgen. Tegelijkertijd bewijst deze ketting dat zelfs fossiele hars kan worden geupcycled: De blokjes van dit collier zijn geperst uit resten barnsteen die tijdens de bewerking ontstaan - maar de zeggingskracht van de edelsteen blijft hetzelfde.

  Amber. Het goud van het noorden

  Amber laat op indrukwekkende wijze zien wat een steile carrière een eenvoudige boomhars kan hebben als hij een beetje tijd krijgt. Wat als hars uit de stammen van de subtropische bossen drupte die 50 miljoen jaar geleden het huidige Scandinavië bedekten en snel versteende, werd 2000 jaar geleden door de Romeinse dichter Ovidius bewonderd als de "tranen der goden". Het begeerde "goud van het noorden" werd over de "barnsteenwegen" van de Oostzee naar de Middellandse Zee vervoerd om de "brandbare steen" (het Nederduitse "bernen" staat voor "verbranden") te verhandelen als brandstof, wierookvervanger en voortreffelijke edelsteen. Van rozenkransen en middeleeuwse geneeskunde, die genezende krachten toeschreef aan Baltisch barnsteen, tot de verloren gegane Amberkamer, tot de moderne gezette edelsteen - de waardering voor de tranen der goden is ongebroken. Natuurlijk barnsteen komt voor in talrijke kleurvarianten: van wit tot geel en rood tot het diepdonkere Braun.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69849

   Behandeld amber gepolijst, in verschillende tinten. Zilveren blokje, bajonetsluiting 925 zilver mat geborsteld, zilveren schijfjes 925 zilver. Lengte 43,5 cm. Randlengte van de kubussen 7 mm. Gewicht 30 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen