Menu

Amber Kubus Ketting

Amber Kubus Ketting
449,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Amberkleurige strik

Het halssieraad omvat het hele palet van barnsteentinten in zijn kleurrijkheid en overbrugt de kloof tussen traditioneel en hedendaags-modern design door de gepolijste barnsteenkubussen te combineren met de matte zilveren kubussen - die van elkaar gescheiden zijn door smalle zilveren schijfjes, waardoor ze ook visueel ruimte krijgen. Tegelijkertijd is deze ketting het bewijs dat zelfs fossiele hars aan upcycling kan doen: De blokjes van dit halssnoer zijn geperst uit barnsteenresten die tijdens de bewerking zijn ontstaan - maar de expressiviteit van de edelsteen blijft dezelfde.

Amber. Het goud van het noorden

Amber laat op indrukwekkende wijze zien wat een steile carrière een eenvoudige boomhars kan hebben als hij wat tijd krijgt. Wat 50 miljoen jaar geleden als hars druppelde uit de stammen van de subtropische wouden die het huidige Scandinavië bedekten en spoedig versteende, werd 2000 jaar geleden door de Romeinse dichter Ovidius bewonderd als de "tranen van de goden". Het begeerde "goud van het noorden" werd via de "barnsteenwegen" van de Oostzee naar de Middellandse Zee vervoerd om de "brandbare steen" (het Nederduitse "bernen" staat voor "verbranden") te verhandelen als brandstof, wierookvervanger en exquise edelsteen. Van rozenkransen en middeleeuwse geneeskunde, die genezende krachten toeschreven aan Baltisch barnsteen, tot de verloren gegane Barnsteenkamer, tot de moderne gezette edelsteen - de waardering voor de tranen van de goden is ongebroken. Natuurlijk barnsteen bestaat in talrijke kleurvariaties: van wit tot geel en rood tot diep donkerbruin.

Productinformatie

Artikel nummer 69849

Behandeld amber gepolijst, in verschillende tinten. Zilveren kubus, bajonet sluiting 925 zilver mat geborsteld, zilveren schijven 925 zilver. Lengte 43,5 cm. Randlengte van de kubussen 7 mm. Gewicht 30 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu