Menu

Agent rPET

Blauw - 70 × 140 cm
Agent rPET
Blauw - 70 × 140 cm
70 × 140 cm
129,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Tapijten gemaakt van gerecycleerd plastiek. Geschikt voor dagelijks gebruik - binnen en buiten.

PET-kunststofflessen zijn slijtvast, waterdicht en duurzaam. Zij worden nog steeds in grote hoeveelheden geproduceerd, maar worden lang niet in die mate gerecycleerd. Dit bracht Tina en Asad Mirza van het Hamburgse designlabel liv interior op het idee om tapijten te maken van gerecycled PET (rPET). Door deze eigenschappen is hun gebruiksmogelijkheid vele malen groter dan bij tapijten van natuurlijke materialen zoals katoen of scheerwol. Ze worden niet aangetast door vocht, dus het is niet erg als een glas omvalt terwijl u aan het eten bent. Zelfs op balkons en terrassen kan rPET tapijt een regenbui zonder gevolgen doorstaan. Ze kunnen worden schoongeveegd of gewassen in de wasmachine tot 40 °C voor zwaardere vervuiling en zijn weer droog in een handomdraai. Ook het gevoel is overtuigend: in vergelijking met katoenen tapijten zullen uw voeten nauwelijks verschil merken. De rPET tapijten lijken net iets strakker geweven en voelen verrassend zacht aan. Verkrijgbaar als tapijt en loper, elk in twee maten, en als mat.

Van de fles naar de draad.

De tapijten worden in India gemaakt. De daar ingezamelde PET-flessen worden in recyclingbedrijven mechanisch versnipperd, de vlokken ontdaan van etiketten en andere resten, omgesmolten en tot lange draden gespannen. Net als draden van natuurlijke materialen kunnen ook deze tot garen worden gedraaid en op spoelen worden getrokken. Afhankelijk van de grootte zijn 100 tot 750 gerecycleerde PET-flessen nodig voor één tapijt. De tapijten zijn met de hand geweven, zodat er kleine variaties in de afmetingen kunnen zijn (±5%), en er zijn soms geknoopte draadeinden aan de achterkant als gevolg van een draadwisseling. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het tapijt.
De rPET-tapijten zijn gecertificeerd door GoodWeave, een non-profitorganisatie die campagne voert tegen kinderarbeid en dwangarbeid in de tapijtindustrie en die educatieve mogelijkheden biedt en rehabilitatiemaatregelen ondersteunt voor kinderen die in tapijtweverijen hebben gewerkt.

Productinformatie

Artikel nummer 70260

100% gerecycleerd polyester (PET), herkomst: India, handgeweven en geverfd. Basisgewicht 1.700 g/m². Aantal garen Nm 2/4. Machinewasbaar op zacht programma tot 40 °C. Niet in de droogtrommel. Gemaakt in India.
70 × 140 cm. Gewicht 1.900 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu