Andrée Jardin

Afvoerpomp

Andrée Jardin
Afvoerpomp
  € 17,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Zuiger, zuiger of loodgieter

  We kennen allemaal zo'n apparaat waarmee verstopte afvoeren gemakkelijk kunnen worden ontstopt. Toch rijst altijd de vraag wat de juiste naam is. In feite kennen de meeste mensen het als Pümpel, Pömpel of Plümper, maar het wordt ook afvoerreiniger, Klostampfer of Hebamme genoemd, in Oostenrijk Hektor (naar de eerste fabrikant) en het dialect kent nog veel meer namen. Na een intern onderzoek zijn we het eens geworden over Pömpel. De oorsprong van de term is niet helemaal duidelijk: hij zou kunnen zijn afgeleid van zowel pomp als van pummel of pumpel/pümpel, die iets ronds en diks aanduiden. Volgens het woordenboek is de zuiger gewoon een "zuigklok", wat recht doet aan zijn functie, en dat is waar het hier om gaat en niet om zijn uiterlijk. De zuigklok is ook het eigenlijke instrument waarmee verstoppingen in de afvoer worden verwijderd door middel van snel wisselende overdruk en onderdruk.

  Rioolreinigers van rubber en thermohout

  In tegenstelling tot veel andere plunjers is de zuigklok van ons model gemaakt van natuurrubber, dat wordt verkregen uit het sap van de rubberboom. Het witte sap, ook bekend als (natuurlijke) latex, wordt verkregen door de schors diagonaal door te snijden en de ontsnappende "melk" op te vangen in kleine vaten; het bevat ongeveer een derde rubber. Voor het handvat wordt waterbestendig thermohout gebruikt - in overeenstemming met het toepassingsgebied. Daartoe wordt het gebruikte essenhout aan een thermische behandeling onderworpen, waardoor het permanent tegen vocht wordt beschermd. Dit komt doordat het hout bij 180-220 °C verandert en "karamelliseert", waardoor de typische donkere kleurbraunen ontstaat. Sommige bestanddelen van de celwanden (hemicellulose) worden afgebroken, omgezet en weer uitgekristalliseerd. De overige elementen sluiten de holtes af. Na deze celtransformatie neemt thermohout nauwelijks nog water op en is daarom ideaal voor zaken die vaak met water in aanraking komen.

  Andrée Jardin. Borstels en bezems uit Frankrijk

  Het Franse familiebedrijf Andrée Jardin produceert al sinds 1947 borstels en bezems. Het feit dat niet alleen het bedrijf en het vakmanschap hier al drie generaties lang worden doorgegeven, maar vooral de passie voor het maken van borstels, blijkt uit elk afzonderlijk product. Bij de traditionele productie - veel stappen, zoals het aantrekken van de trimvezels, worden nog met de hand uitgevoerd - worden duurzame borstels en bezems gemaakt van duurzame grondstoffen die lang goed blijven vegen. Zo wordt voor de borstelbakken beuken- en essenhout gebruikt uit duurzaam beheerde bossen in de regio. Het respectieve garnituur bestaat ook uit natuurlijke materialen zoals plantenvezels, varkenshaar of paardenhaar. In 2012 namen de kleinkinderen van de oprichter Georges-René Julio het familiebedrijf over en herdoopten het ter ere van hun grootmoeder Andrée Jardin. In de loop hiervan werd ook het assortiment uitgebreid en worden meer huishoudelijke artikelen geproduceerd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207693

   Handvat van thermohout (essen), zuignap van natuurrubber. Met ophangkoord. Gemaakt in Frankrijk. Lengte 43 cm, Ø 15 cm. Gewicht 240 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen