Acapulco Design

Acapulco Stoel Leer

Acapulco Design
Acapulco Stoel Leer
  € 629,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering door een expediteur binnen 2-3 weken

  Algemene informatie

  Bekende klassieker van onbekende oorsprong

  Het ontstaan ervan is vaag. Het lijkt alsof de Acapulco-stoel plotseling (opnieuw) vorm heeft gekregen - zonder dat ooit bekend is geworden wanneer, waar en door wie hij eigenlijk is ontworpen. Men zou kunnen veronderstellen dat de naam informatie geeft over de oorspronkelijke herkomst, maar de naam Acapulco Chair lijkt een tactisch idee te zijn geweest van degenen die hem vanaf de jaren vijftig in groten getale op de markt brachten.

  Vlechtwerk met plantaardig gelooide koeienhuid

  De Acapulco Chair ontleent zijn kenmerkende vorm aan zijn ondoorzichtige, geweven zitting. Het is handgemaakt - lange banden zijn om het gepoedercoate frame gewikkeld. Oorspronkelijk (en ook nu nog) was de stalen constructie gevlochten met gekleurde PVC-koorden, waardoor de meubelen geschikt waren voor gebruik buitenshuis. Wij bieden een met lederen koorden beklede versie, die uiterst robuust is, maar alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis. Het gebruikte leer is afkomstig van Mexicaanse runderen en is plantaardig gelooid, soepel gemaakt met oliën en draadborstels en in vorm gebracht met een gatenschaar. Tenslotte maakt de Noord-Amerikaanse fabrikant de zitting van de 4,8 mm brede lederen koorden. Daartoe spannen de medewerkers het materiaal op bepaalde afstanden tussen het eivormige bovenframe - dat later de rug- en armleuningen zal worden - en een centrale ring in het onderste deel van het stalen frame. De openingen die ontstaan op het bovenframe worden daarbij ook met leer omwikkeld.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17397

   Frame van staal, gegalvaniseerd en gepoedercoat. Vlechtwerk van koeienhuid, plantaardig gelooid (herkomst Mexico). Hoogte 90 cm, breedte 69 cm, diepte 93 cm. Gewicht 8 kg. Gemaakt in Mexico City.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen