Menu

Zakjes cornflakes en notenmelk

Zakjes cornflakes en notenmelk
€ 27,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Ontdek een reeks van goede producten die exclusief door Manufactum zijn ontworpen en speciaal voor ons volgens onze specificaties zijn gemaakt - je vindt deze producten exclusief bij Manufactum.

Gemaakt van onbehandeld linnen. Onze plantaardige melkzak.

Onze plantaardige melkzak is gemaakt van zuiver, ongeverfd linnen. Zijn vorm - in tegenstelling tot een kaasdoek - is volledig ontworpen voor de productie van noten- en graanmelk: Omdat de zak rond is, past hij goed in de wand van het vat zonder dat er veel vouwen ontstaan waarin zich draf zou kunnen ophopen. Een klein, nuttig detail: alle naden zijn zorgvuldig dichtgeplakt en bevinden zich aan de buitenkant, zodat de noten- en graanresten na het zeven of uitlekken gemakkelijk kunnen worden uitgespreid om te drogen en er niets tussen de naden kan komen te zitten. Even praktisch is het dubbele koord, waarmee de zak goed en gelijkmatig kan worden gesloten, aan de container kan worden bevestigd of kan worden opgehangen om te drogen.
De zak voor graan- en notenmelk kan even goed worden gebruikt voor al het andere dat fijn moet worden gezeefd: voor vruchtensap en jam, consommés of sauzen en natuurlijk voor het uitlekken van wrongel of yoghurt, bijvoorbeeld om uw eigen roomkaas of zelfs labneh te maken, die u hier in de winkels vaak tevergeefs zoekt. (Voor labneh doet u Griekse of Turkse yoghurt in het zakje notenmelk en laat u dit enkele uren, liefst een nacht, uitlekken in een zeef boven een kom in de koelkast).

Maak gemakkelijk je eigen amandel- en havermelk.

Voor veel mensen is plantaardige melk op basis van noten, amandelen of granen een goed alternatief voor koemelk. Het aanbod in de supermarkt is nu zeer divers, alleen de verpakking is, op enkele uitzonderingen na, nog van composiet plastic. Toch kunnen havermelk en co. vrij gemakkelijk zelf worden geproduceerd. Dit bespaart hulpbronnen, vooral omdat u regionale ingrediënten kunt gebruiken en de pulp kunt hergebruiken. Alles wat u nodig hebt is een kaasdoek - nog beter met onze linnen zak voor noten- en graanmelk - een blender of staafmixer en, natuurlijk, noten of granen en iets om ze zoeter te maken als nodig is; sommige recepten hebben een beetje olie nodig. Naast amandelen en hazelnoten zijn haver, spelt en rijst, gierst, boekweit, erwten, lupinen en hennep ook geschikt. Wij hebben twee eenvoudige recepten voor u uitgekozen om meteen mee aan de slag te gaan.

Amandelmelk: Laat 150 g amandelen een nacht weken, bij voorkeur in de koelkast, zo komen ook de velletjes los. Pureer of mix, afhankelijk van uw smaak, de amandelen met of zonder vliesje met 1 liter water. Pureer voor een beetje zoetheid ook 2-3 geweekte dadels (meer of minder dadels afhankelijk van uw smaak, ze kunnen samen met de amandelen geweekt worden). Laat het mengsel uitlekken door het zakje notenmelk en knijp uit. De melk is klaar! Spreid de rest uit in de zak en laat het drogen. De pulp (ook geroosterd) is heerlijk om te bakken of voor de ochtendmuesli.

Rijstmelk: 200 g rijst, 1 liter water, 2-3 dadels (naar smaak), 1-3 el neutrale olie of notenolie (bijvoorbeeld onze walnootolie). Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, doe alle ingrediënten in de blender, pureer en zeef in het zakje notenmelk, klaar!

Productinformatie

Artikel nummer 204714

100% linnen, herkomst Oostenrijk. Basisgewicht 82 g/m2. Trekkoord met een koord van zuiver linnen. Wasbaar tot 60 °C, niet geschikt voor de droger. Het linnen is voorgewassen, de resterende krimp is 4%. Gemaakt in Oostenrijk.
H 30 × B 25 cm.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu