Menu
Auerberg

Y-kruk essen- en eikenhout

35 cm hoogte
Auerberg
Y-kruk essen- en eikenhout
35 cm hoogte
  € 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Stabiele constructie, charmante esthetiek

  Tussen de veelheid van bijna prototypische krukken neemt dit exemplaar een bijzondere positie in: enerzijds door de combinatie van licht essenhout (voor de zitting) en donker eikenhout (voor de poten), waardoor een interessant contrast ontstaat tussen de zitting en het frame. Anderzijds is de constructie van het frame met zijn Y-vormige houten verbinding, waarvan de stutten een stabiliserende driehoek vormen, opmerkelijk. Hiervoor heeft de fabrikant zich laten inspireren door historische krukjes, die vaak in China (en ergo in grote aantallen) zelf werden en worden gemaakt.

  Auerberg vervaardigt de Y-kruk van inlands, d.w.z. Beiers massief hout, dat op de beste manier wordt bewerkt: De afzonderlijke delen zijn precies op maat gezaagd en fijn geschuurd, alle verbindingen zijn zo ontworpen dat ze wrijvingsgesloten zijn (d.w.z. de drie poten ontmoeten de twee horizontale platen niet in een rechte hoek, maar onder een lichte hoek - dit zorgt voor stabiliteit door statische wrijving) en zijn onzichtbaar gedeblokkeerd met houten deuvels. De oppervlakken zijn geolied. De kruk is verkrijgbaar in drie maten, een kleine kruk van 35 cm, een middelhoge kruk van 45 cm en een hoge barkruk van 65 cm. En dankzij de vlakke zitting kunnen ze natuurlijk allemaal ook als bijzettafel worden gebruikt.

  Radicaal eenvoudig, volledig functioneel: meubels van Auerberg

  Radicale reductie in vorm en materiaal en een volledige focus op functie - dat is het leidende principe achter de meubels van Auerberg. Het zijn handgemaakte producten die ver van de industriële normen, ver van de mode en niet beïnvloed door de beperkingen van marketing worden ontworpen en in zeer kleine series worden geproduceerd. Achter elk afzonderlijk meubelstuk schuilt de authentieke persoonlijkheid van de desbetreffende ontwerper - en omdat er geen beperkend programmadictaat is, zijn de productontwerpers alleen gebonden aan hun eigen normen. Bijgevolg zijn alle Auerberg meubelen onmiskenbaar, soms puristisch tot op het punt van koppigheid, uiterst solide in termen van vakmanschap en dus vrijwel gemaakt om eeuwig mee te gaan.

  De meubels worden regionaal geproduceerd in Opper-Beieren, het hout - voornamelijk eiken, essen en beuken - is afkomstig van gecertificeerde, duurzaam beheerde bosbouwbedrijven. Het brein achter Auerberg is Christoph Böninger, ooit een professionele globetrotter, nu een gevestigde designuitgever. Böninger, die zeer goede connecties heeft in designkringen, werkt in München en op zijn boerderij in Auerberg - vandaar de naam van het project - in de buurt van Bad Aibling. En hoewel Böninger een aantal ontwerpers en architecten om zich heen heeft verzameld voor zijn "productlaboratorium" - gevestigde grootheden staan op gelijke voet met aanstormend talent - helpt hij zelf ook een handje mee. Soms olie hij houten meubels en maakt ze klaar voor verzending. Tot Auerbergs grootste successen tot nu toe behoren overigens de AEKI-stapkruk van Gerhardt Kellermann en de "Stumme Leiter" (stille ladder) van Christoph Böninger zelf, een veelzijdige hybride van trapladder en stille bediende.

  Productinformatie

  Artikel nummer 209757

   Geolied essen- en eikenhout (herkomst Duitsland). Gemaakt in Duitsland. Max. belasting 120 kg.
   Hoogte 35 cm, zitting Ø 28 cm. Gewicht 2,5 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen