Menu
PB 0110

Winkelnet natuurvezel

Natuur
PB 0110
Winkelnet natuurvezel
Natuur
  Natuur
  € 49,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen

  Algemene informatie

  Daar zijn ze weer: winkelnetten.

  Het boodschappennet is ongetwijfeld een van de intelligentste verpakkingen die de mensheid gebruikt: ongebruikt krimpt het tot de grootte van je handpalm; gevuld rekt het net zo ver uit als de inhoud vereist. Na de heropleving en het weer verdwijnen van ons winkelnet van ijzergaren (de leverancier maakt het helaas niet meer), hebben we lang gezocht naar een gelijkwaardige vervanger. Philipp Bree heeft hem uiteindelijk voor ons gevonden: een traditionele vezeltas uit het noorden van Laos, gemaakt van uiterst robuuste bladvezels. Het wordt volledig met de hand gemaakt, van de extractie van de vezels, de verwerking en het drogen ervan tot het knopen van de zak. Het duurt twee weken om alle stappen voor één net te voltooien - elk net is uniek, met een ander maaspatroon, afmetingen en capaciteit. Dankzij het materiaal en de productie zijn de boodschappennetten duurzaam, flexibel en vooral een uitstekend alternatief voor plastic zakken en tassen. Hun ecologische balans is zelfs beter dan die van katoenen zakken.

  Het "Nature Bag" project. Een toekomst voor de Khmu in het noorden van Laos.

  Onze palmvezelzakken worden gemaakt in verschillende Khmu-dorpen. De inheemse Khmu-bevolking behoort tot de oorspronkelijke bewoners van het noorden van Laos. Volgens sommigen gaan zijn wortels 5000 jaar terug, waardoor het een van de oudste culturen ter wereld zou zijn. Traditioneel gebruikten de Khmu zakken gemaakt van de bastvezels van een inheemse plant (Pueraria phaseoloides - tropische kudzu) om fruit en groenten te verzamelen. Door het toenemende gebruik van plastic zakken, ook in Laos, was er steeds minder vraag naar de zakken en met het langzaam verdwijnen van de zakken dreigde ook de ambachtelijke kennis van het maken ervan verloren te gaan. In 2005 startte de JungleVine® Foundation het "Nature Bag"-project met de Khmu, waarvoor ongeveer 1.000 Khmu-artisans in ongeveer 40 dorpen nu een grote verscheidenheid aan tassen en zakjes van natuurlijke vezels maken. Dit biedt de Khmu, die geïsoleerd in afgelegen dorpen leven, niet alleen een bron van inkomsten tegen eerlijke voorwaarden en zonder hun eigen dorp te hoeven verlaten, maar draagt ook bij tot het behoud van traditionele ambachtelijke kennis.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202436

   Bladvezels, herkomst Laos. Het winkelnet is met de hand geknoopt, onregelmatigheden in het steekpatroon en maatafwijkingen zijn daar een uiting van. Afmetingen en volume variëren: Hoogte tussen 42 en 50 cm, breedte tussen 25 en 40 cm. Inhoud tussen 25 en 40 liter, laadgewicht 5 tot 7 kg. Om het net schoon te maken, neemt u het vuil af met een vochtige doek en laat u het net drogen, bij voorkeur licht gevuld en hangend. Gemaakt in Laos.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen