Manufactum

Vissershemd linnen

Natuur
Manufactum
Vissershemd linnen
Natuur
  € 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Een origineel vissershemd in een klassieke vorm met doordachte details: om te voorkomen dat u tijdens het werk ergens achter blijft haken, heeft het geen uitstekende knopen. De knoop voor de halslijn zit aan de binnenkant, evenals de opgestikte borstzak. Wij laten het maken van Vlaams linnen met een kwaliteit die ongewoon zwaar is voor overhemden.

  Echt vissershemd. Zonder strepen, (bijna) zonder knopen.

  Dit originele vissershemd in de vorm van een klassieke vareuse, wat letterlijk overhemdblouse betekent, is uiterst eenvoudig van vorm - met een inzetstuk, een split en een kraag uit één stuk die omgeslagen kan worden. Om te voorkomen dat ze ergens op het werk worden betrapt, hebben vissershemden traditioneel geen uitstekende knopen. Daar hebben we ons aan gehouden: De enkele knoop die de split bij de hals sluit, zit samen met een lusje aan de binnenkant, en ook de borstzak zit aan de binnenkant. Vroeger werd zo'n hemd gesneden uit restjes canvas, wat naar hedendaagse maatstaven onredelijk zwaar zou zijn. Ons vissershemd is gemaakt van linnen van een kwaliteit die nog ongewoon zwaar is voor hemden.

  Het linnen komt uit Vlaanderen, een regio die ideale omstandigheden biedt voor de vlasteelt. In de hoogtijdagen van het Vlaamse linnen, rond 1840, was nog 70% van de huishoudens betrokken bij de teelt en verwerking. De grondstof is langvezelig vlas, wat een homogene kwaliteit garandeert. De verwerking gebeurt ter plaatse bij Libeco-Lagae in Meulebeke, een volledig geïntegreerd bedrijf met meer dan 150 jaar ervaring in het weven van linnen.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 86328

   100% linnen. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong: Echte hoornknopen. Gemaakt in Duitsland. Ruglengte in maat M = 78 cm.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten