Menu

Viking Mes Olie

Nieuw
Viking Mes Olie
9,90 €Basisprijs: 198,00 €/ 1lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Puur plantaardige verzorging voor Damascus messen

Het hoofdbestanddeel van deze zuiver plantaardige verzorgingsolie is camelia-olie. In Azië heeft men altijd thee getrokken uit de bladeren van deze sierplant en de olie ervan gebruikt voor de verzorging van zwaarden, wapens en koksmessen van koolstofstaal en Damascusstaal. Het is bijzonder geschikt als anticorrosiemiddel door zijn hoge pH-waarde - het bevat dus slechts een zeer geringe hoeveelheid zuur - en zijn eigenschap dat het geen emulsie vormt met water. Het gaat niet gommen of vervluchtigen, maar laat een dunne film achter op het lemmet, die niet alleen beschermt tegen vocht, vuil en UV-straling, maar ook een fijne glans geeft en de contouren van het staal benadrukt. Dankzij de lage viscositeit wordt de kleur- en reukloze olie snel geabsorbeerd door houten oppervlakken, waardoor ze ideaal is voor de verzorging van messen met een houten heft.
Dankzij zijn huidverzorgende eigenschappen wordt camelia-olie nu vaak gebruikt als basis voor huidcrèmes en haaroliën. U kunt de Viking messenolie dus ook gebruiken voor oppervlakken die in contact komen met voedsel, zoals houten planken of hoornen bestek, maar ook voor scheermessen en hun handvatten van hout of hoorn. Breng de olie dun aan met een fijne katoenen doek en laat het ongeveer zes uur intrekken.

Productinformatie

Artikel nummer 59068

Zuiver plantaardige onderhoudsolie op basis van camelia-olie voor het beschermen en conserveren van messen van Damascus- en koolstofstaal, bijvoorbeeld koksmessen of scheermessen. Ook geschikt voor de verzorging van houten handgrepen. Gemaakt in Duitsland.
glazen flesje van 50 ml
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu