Menu

Veterschoenen met lamsvel

Zwart
Veterschoenen met lamsvel
Zwart
  Zwart
  € 849,00
  € 499,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Verwarmend en comfortabel zacht. Hoge laars met beverlamsvacht voering

  Deze veterlaars is gevoerd met het fijnste beverlamsleer, geschoren tot een lengte van 10 mm, dat in combinatie met de isolerende bodemconstructie bestaande uit twee leren tussenzolen en een geprofileerde rubberen zool, de voet zelfs bij de hevigste kou warm houdt. De binnenzool, eveneens van lamsleer, is uitneembaar en kan indien nodig door een nieuwe worden vervangen. Het hielgedeelte is niet gevoerd met bont voor een betere grip. De Derby cut laars wordt gesloten met vier verborgen metalen oogjes en twee paar metalen haken, terwijl de randvulling zorgt voor een goede pasvorm bij de enkel.

  Handgemaakt in Budapest. Heinrich Dinkelacker

  Schoenen uit het atelier van Heinrich Dinkelacker, die sinds de jaren 1960 in Boedapest en daarvoor vanaf 1879 in Sindelfingen worden vervaardigd, worden gekenmerkt door hun uitstekende vakmanschap. Per schoen zijn ongeveer 300 operaties nodig. Na het ontwerp van het model worden eerst sjablonen gemaakt, die na zorgvuldig onderzoek en selectie van het bovenleer worden toegepast bij het snijden van de bovendelen. Dit leer wordt vervolgens gestoomd en het bovenleer wordt strak over de houten leesten getrokken, vastgespijkerd en de volgende dag aangepast. Pas na een week gaat de schoen van de leest af (machinaal vervaardigde schoenen blijven maar ongeveer 30 minuten staan), wat jarenlang de beste pasvorm en vormvastheid garandeert. De binnenzool wordt met de hand gesneden volgens de vorm van de leest, het bovenleer, het voeringleer en het boordsel worden eraan genaaid - een betere verbinding is er niet.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 67118

   Kalfslederen bovendeel (dikte 1,8-2 mm), chroomgelooid en aniline geverfd. Voering lamsleer. Tussenzool van gelooid rundleer (dikte 4-5 mm), rubberen loopzool. Uitpuilende kurk, metalen verbindingsstuk. Gemaakt in Hongarije.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu