Menu

Thee- en koffiepot email

Thee- en koffiepot email
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Gewoon functioneel. Veelzijdig en mooi

  Niet alleen een blikvanger op elke salontafel, maar ook uiterst functioneel. Voor een stijlvol koffiefeest, een tuinfeest of op de camping, de thee- en koffiepot van geëmailleerd staal is robuust en geschikt voor dranken van elke temperatuur en kleur.

  Gebruikt als theepot, bijvoorbeeld, zeven de gaten in de binnentuit de grovere theeblaadjes terug in de pot. Als koffiepot houdt hij de drank warm omdat hij op de theepotverwarmer kan staan. En als sappot beschermt het deksel het sap tegen opdringerige wespen (of de wespen tegen verdrinking) tijdens de zomerse koffietafel in de tuin.

  Dankzij het robuuste materiaal kan de kruik niet slecht tegen manipulatie. En zelfs wanneer hij voor andere doeleinden wordt gebruikt, bijvoorbeeld als bloemenvaas, maken zijn puristische en opvallende kleur en vorm hem tot een lust voor het oog.

  Kockums Jernverk. Het toppunt van Zweeds email

  Tot in de jaren 1950 vierde het geëmailleerde servies van Kockums Jernverk ("Kockums Ironworks") een ware triomf. De potten, pannen, gebruiksvoorwerpen, kannen en mokken van het Zuid-Zweedse familiebedrijf uit Ronneby behoorden tot de standaarduitrusting van Zweedse huishoudens.

  Alleen de wereldwijde "plastificatie" maakte een einde aan het succes van het traditionele bedrijf. Ongeveer 50 jaar lang lagen de ontwerpen en het vakmanschap stil - totdat de zogenaamde "moderne tijd" een algehele revisie kreeg. Sindsdien vechten ze tegen de plastic vloedgolf. Zoveel mogelijk natuurlijke materialen, grondstofbesparende productie, duurzame producten: Deze aspecten staan vandaag op de voorgrond.

  Tot zover "retro". De toekomst van goede dingen

  Retro? Hooguit qua vormgeving: het geëmailleerde servies van Kockums Jernverk verwijst naar de hoogtijdagen van de jaren dertig - met een vormgeving waarvan het functionele purisme zeker geïnspireerd en versterkt werd door het Bauhaus. Heldere vormen in combinatie met opvallende maar onopvallende kleuren: dat is wat wij associëren met Zweeds design.

  Maar verder wijst email duidelijk op de toekomst. Geëmailleerd staal is functioneel en robuust, het roest niet (zolang de emaillaag niet beschadigd is) en gaat een schijnbare eeuwigheid mee - duurzaamheid in zijn zuiverste vorm.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202285

   Geëmailleerd staal. Deel 2 l. Ø 12 cm, breedte 22 cm, hoogte 25,5 cm. Gewicht 860 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen