Manufactum

Taverne tafel

160 × 80 cm
Manufactum
Taverne tafel
160 × 80 cm
  € 1.550,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leverbaar door een expediteur vanaf midden juni, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Een tafel die geschikt is voor een herberg moet vooral robuust zijn. Deze wordt geleverd met een bovenblad van massief esdoornhout. Het is hard, zeer dicht en heeft fijne poriën, zodat vuil niet diep in het hout kan doordringen. Het hout is ook ingezeept, zodat het al een eerste vuilafstotende vetlaag heeft. Later is het meestal voldoende om de tafel af te vegen met een zeepsopje. De Wirtshaus tafel wordt voor ons gemaakt in de Saksische stoelenstad Rabenau.

  Uitnodigend en beproefd. Kroegmeubelen voor thuis

  Traditioneel wordt het erg levendig in onze herbergen. Een goede herbergier zorgt voor de beste basis in de vorm van stevig eten - en robuust meubilair. Het kan dus op het eerste gezicht verrassend lijken dat van alle plaatsen waar ze het meest aan slijtage worden blootgesteld, tafelbladen van licht esdoornhout in gebruik zijn, schijnbaar onbeschermd tegen deze hoge eisen. Maar ze weten wat ze doen, de brouwers en herbergiers die dagelijks een cultuur van gastvrijheid uitoefenen op dergelijke lichtgekleurde tafeloppervlakken. Net als hun familieleden in de herbergen zijn onze tafels voorzien van zo'n massief houten blad van lokaal esdoorn. Dit harde hout is zeer dicht en heeft fijne poriën, zodat vet en vuil, omdat ze de poriën snel en aan de oppervlakte verstoppen, niet diep in het hout kunnen doordringen. De plank, gelijmd uit handgeselecteerd hout, wordt gebleekt (dit "homogeniseert" de textuur van het hout) en vervolgens ingezeept, waardoor een eerste vuilafstotende vetlaag ontstaat. Neutrale, in het beste geval ongeparfumeerde zeep is het enige noodzakelijke verzorgingsproduct later. Meestal is het voldoende - denk aan de herbergpraktijk - om de tafel na gebruik met een sopje af te vegen. Op deze manier bouwt zich geleidelijk een beschermlaag op. Het tafelblad, dat even kwetsbaar als uitnodigend lijkt, is veel vergevingsgezinder dan het lijkt. Hoe langer je het gebruikt, hoe meer het wegtrekt, zelfs vlekken "migreren" uit het hout.

  Van Rabenau. Stoelen als tafels

  Stilistisch zijn deze tafels en stoelen beïnvloed door de middenklasse meubelen van het begin van de 20e eeuw, en het horizontale groefprofiel in het bovenste derde deel van de poten en hun "bolvormige" onderkant zijn kenmerkend - daarmee zijn ze broers en zussen van onze "Alte Nikolaischule" meubelen, die u sinds 1998 in ons assortiment vindt. Net als deze worden ze voor ons op beproefde wijze gemaakt in de Saksische stoelenstad Rabenau.

  De frames van tafel en stoel zijn gemaakt van massief beukenhout, dat donker gebeitst isbraun en blank gelakt. De houten verbindingen zijn getapt en koud verlijmd, de stoelframes zijn in verstek gezaagd en de randen zijn voorzien van een staafprofiel.

  Leveringsbon:

  Gratis levering op de plaats van gebruik.

  Productinformatie

  Artikel nummer 40251

   Bovenblad massief esdoornhout (herkomst Duitsland), gebleekt en gezeept, dikte 38 mm. Onderstel en poten massief beukenhout (herkomst Duitsland), donker gebeitst en blank gelakt. Gegroefde blokken als verbinding tussen frame en tafelblad. Hoogte 77 cm.
   In drie tafellengtes:
   Tafeloppervlak 160 × 80 cm. Gewicht 45 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten