Menu
Charvet Editions

Tafelset puur linnen gesteven

(2 stuks)
Lichtgrijs
Charvet Editions
Tafelset puur linnen gesteven
(2 stuks)
Lichtgrijs
  € 34,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Natuurlijk eenvoudig en effectief: zetmeel.

  Tegenwoordig zijn placemats meestal van kunststof - als gevolg van de algemene opvatting dat alleen dit materiaal aan zijn doel voldoet in het (vlek)crisisgebied van de tafelcultuur. Welnu, dergelijke opvattingen mogen dan wijdverbreid zijn, ze zijn niet onbetwistbaar. En zo vonden we wat we zochten aan placemats - bij Charvet. De Franse weverij, rijk aan traditie, gebruikt een techniek die even verbazingwekkend eenvoudig als doeltreffend is, en niet zonder finesse: zij behandelt het oppervlak van het toch al slijtvaste linnen met aardappelzetmeel, waardoor het - ecologisch schoon - een zeer grote sterkte krijgt. Nu, zelfs als mensen de etiquette in theorie perfect beheersen, zijn ze in de praktijk vaak een beetje onzorgvuldig - de vlekken die ontstaan kunnen met een vochtige spons van de gesteven zuivere linnen placemat worden afgeveegd.

  Uit Frankrijk.

  Al meer dan 100 jaar is de weverij Charvet gevestigd in het Franse stadje Armentières, vlakbij de grens met Vlaanderen. De regio Nord-Pas-de-Calais ligt midden in een van de traditionele vlasteeltgebieden van Europa. Charvet was gespecialiseerd in de productie van linnen en katoenen stoffen; het productassortiment omvatte de robuuste linnen stoffen die werden gebruikt voor het maken van utilitair textiel voor bakkerijen (toiles de boulangerie) en Franse werkkleding (bijvoorbeeld de "vareuses" voor vissers), alsmede zeildoek.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69983

   100% linnen. Geweven in platbinding, behandeld met aardappelzetmeel. Basisgewicht 334 g/m². Garengetal in schering en inslag Nm 6/2. De ongeverfde linnen stof is rondom gezoomd met een 5 mm brede zelfkant. 35 × 45 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen