Menu

Tafellamp Kaiser idell 6631 R

Red
Tafellamp Kaiser idell 6631 R
Red
€ 729,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Type 6631: Lamp voor leidinggevenden

Dit ontwerp uit 1931 was het vlaggenschip van de bureaulampen uit de Kaiser Idell serie. Wie de armatuur, die de fabrikant omschreef als een "luxe versie", op zijn bureau had staan, gaf daarmee op discrete wijze blijk van zijn hoge positie in de bedrijfshiërarchie. De asymmetrische, hoogglanzende reflectorkap en de voet zijn nat gelakt (geen poedercoating) en met de hand gepolijst. De gebogen arm heeft een kantelgewricht, de schaduw het kogelgewricht dat vroeger door Kaiser gepatenteerd was en in die tijd exclusief gebruikt werd. De ingenieuze vorm van de reflector, in combinatie met de scharnieren, maakt een optimale, technisch verfijnde lichtregeling mogelijk.

Klassieker. Kaiser idell

Er zijn tweedehands kennissen die je achterlaten met het melancholieke gevoel dat je ze nooit meer zult maken. Hierover schreven wij in onze productcatalogus nr. 9 over de Kaiser idellampen uit Neheim-Hüsten, die beroemd waren bij kenners maar destijds van de markt waren verdwenen, en waarvan de bliksemsnelle opkomst in de jaren twintig was begonnen. Gelukkig hadden we het in dit geval mis, want ze zijn terug: met hetzelfde ontwerp, dezelfde kwaliteit en hetzelfde vakmanschap die hen zo beroemd hebben gemaakt. Achter de nieuwe editie van het origineel - waar niet alleen wij lang naar hebben uitgekeken - staan de nazaten van de oprichter van Kaiserwerke en twee voormalige directieleden van een Engelse fabrikant van industriële verlichting, die de productie-installaties van Kaiserwerke in het midden van de jaren tachtig hebben overgenomen.

Ten behoeve van het werk, voor de bescherming van de ogen

Technisch doordachte lichtsturing en ergonomie, gecombineerd met een uitstekende afwerking, waren ooit stijlbepalende kenmerken van de kantoor-, werkplaats- en huishoudelijke armaturen van Kaiser idell. Het creatieve brein hierachter was Christian Dell, meester metaalbewerker aan het Bauhaus Weimar van 1922 tot 1925 en hoofd van de metaalwerkplaats aan de kunstacademie van Frankfurt van 1926 tot 1933. Sinds enkele jaren worden de lampen gerestaureerd, deels volgens de oorspronkelijke ontwerpen en deels als nieuwe constructies. Wat ze allemaal gemeen hebben is de hoge standaard van design, kwaliteit en vakmanschap, die bijvoorbeeld direct zichtbaar is in de reflectorkappen (en, in het geval van de tafellampen, de voeten), die zorgvuldig met de hand natgeschilderd en gepolijst zijn.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 41276

Stalen kap, met de hand nat geschilderd, Ø 28,5 cm. Basis staalplaat, nat geschilderd met de hand, Ø 19,5 cm. Drukschakelaar, stekker en fitting (E27, max. 60 W) Duroplast, schakelaarhuls messing, gepolijst en verchroomd. Arm en kantelgewricht van messing, zilversoldeerd, geslepen, gepolijst en verchroomd. Hoogte 36,5-43 cm. Gewicht 4 kg. Zwarte textielkabel, lengte 1,9 m. Levering zonder verlichtingsmiddel.
Aardingscontactstekker (type F).
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu