Menu

Tafellamp G24

Tafellamp G24
Tafellamp G24
849,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen

Algemene informatie

Sierlijke vorm. Variabel gebruik

In deze sierlijke tafellamp, een ontwerp uit 1953, schijnt het licht van de lichtbron, die in een soort koboldvormige bak van plaatstaal is verborgen, voor een klein deel naar beneden, maar vooral naar boven, waar het gedeeltelijk wordt gereflecteerd door de plaatvormige kap, die aan de binnenkant wit is gelakt. Het delicate driepotige frame van messing buizen eindigt in een handvat boven de kap, waarmee de armatuur van A naar B kan worden getransporteerd. De lichtbron is verborgen in een soort komvormige houder van plaatstaal.

Modern lichtontwerp: SAMMODE

Eigenlijk onderschrijft de Franse fabrikant van verlichtingsarmaturen SAMMODE producten die overal worden gebruikt waar het te warm, te koud, te stoffig, te nat of zelfs explosief is voor gewone verlichtingsarmaturen - in industriële installaties, laboratoria, koelruimten en in alle buitenruimten, maar ook in musea en bibliotheken. Omdat de bijzondere esthetiek van de buisvormige armaturen, vervaardigd uit glas of polycarbonaat naargelang van de toepassing en ingekapseld in roestvrij staal, ook de wens van architecten en binnenhuisarchitecten wekt, richt SAMMODE zich sinds enkele jaren ook op armaturen voor de woning. Na aanvankelijk de buisarmaturen te hebben gedomesticeerd en ze te hebben omgebouwd tot wand- en plafondarmaturen, begaf het bedrijf zich in 2019 naar nieuwe (oude) oorden en waagde het zich aan de heruitgave van enkele armaturen van de vooraanstaande Franse mid-century ontwerper en interieurontwerper Pierre Guariche, wiens spectaculaire ontwerpen designelementen bevatten die typisch zijn voor de jaren vijftig, soms bloemig, soms ruimteschipachtig. De armaturen worden vervaardigd in Châtillon-sur-Saône in de Vogezen, waar SAMMODE in 1927 werd opgericht als de "Société d'Application des Méthodes Modernes d'Éclairage électrique".

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 207457

Kap en reflector uit aluminium, gelakt. Messing standaard. Plastic kabel, lengte 2,2 m. Euro stekker. Keramische fitting E27 (max. 11 W). Hoogte 42 cm, kap Ø 10 cm, hoogte 18 cm, reflectorblad Ø 39 cm. Gewicht 1,7 kg. Levering zonder verlichtingsmiddel.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu