Menu

Stoomboot Pulsar Motor Cork

Stoomboot Pulsar Motor Cork
€ 22,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Steamboat. Niet alleen voor badkuip kapiteins.

Dit fascinerende stoombootje is geschikt om het natuurkundige principe van de pulsarmotor te begrijpen. Hij is echter niet bedoeld voor snel varen of voor de open zee. De kernonderdelen van de motor, die geen bewegende delen zoals zuigers, kleppen of wielen heeft, zijn een koperen buis en een waxinelichtje. Om het in gebruik te nemen, wordt de buis eerst met water gevuld met behulp van de bijgeleverde pipet. Wanneer het theelichtje wordt aangestoken, verhit de vlam een deel van het water in de buis tot het kookpunt - waarna het plotseling verdampt en wordt uitgestoten. Hierdoor ontstaat een vacuüm in de buis, waardoor vers water wordt aangezogen. Omdat de impuls van het uitwerpen van de stoom sterker is dan die van het opzuigen van het water, gaat het schip zeer langzaam, maar toch gestaag vooruit.
De romp is gemaakt van kurk, zodat hij beter drijft dan de vroegere houten modellen en zelfs iets sneller gaat. De pulsarmotor kan worden gedraaid, zodat de rijrichting kan worden beïnvloed. Het is gemaakt in Baden-Württemberg.

Brutaal van beroep. Speelgoed van Naseweiss

Het houten speelgoed van de Württembergse fabrikant Naseweiss combineert speelplezier met de mogelijkheid om beginselen uit de natuur, techniek en cultuur te leren kennen - van het natuurkundige principe van de pulsar-motor tot een eenvoudig vergrootglas of van een lichtmicroscoop tot een zonnewijzer. Ze nodigen uit tot intensieve betrokkenheid bij de natuur en het milieu, terwijl ze tegelijkertijd ruimte laten voor de eigen ideeën en ontdekkingen van de kinderen en creatief spel aanmoedigen.

Waarschuwing:

Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden.

Productinformatie

Artikel nummer 67149

Vanaf 6 jaar. Lichaam van onbehandeld kurk, motorblok van gelakt Carolina dennenhout, spiraal van messing. Gemaakt in Duitsland.
Hoogte 7,5 cm, breedte 7,5 cm, lengte 17 cm. Gewicht 90 g. Geleverd met 2 theelichtjes, een pipet en gedetailleerde instructies.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu