Mawa Design

Staande lamp Schliephacke-Edition

Grijs
Mawa Design
Staande lamp Schliephacke-Edition
Grijs
  Grijs
  € 829,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Voet, voet, reflector - de SCHLIEPHACKE vloerlamp bestaat uit een paar zeer beknopte onderdelen. Het elementaire uiterlijk, deze zuivere en vanzelfsprekende vorm, maakt de armatuur bijzonder. Oorspronkelijk werd de armatuur ontworpen voor de inrichting van de kamers van de studentenvereniging Eichkamp in Berlijn-Grunewald. Omdat bekend was dat de ruimte in dit type behuizing beperkt was, creëerde Schliephacke een universeel toepasbaar armatuur dat zijn licht zowel direct als indirect kan uitstralen. SCHLIEPHACKE kan worden gebruikt als tafelverlichting, naast het bed, de bank of als algemene kamerverlichting.

  Het verticale deel van de standaard bestaat uit twee delen, waarbij de twee aluminium rondhouten op drie punten met bouten zijn verbonden. De onderste armatuurarm kan rechtop tussen de draagbalken en de bouten worden geplaatst of schuin tussen de bouten met variabele groeven worden gehangen. De bovenste armatuurarm is verstelbaar op het scharnier en kan worden vergrendeld met een vleugelschroef. De reflector kan 360° worden gedraaid; de grondplaat is van gietijzer.

  Deze vloerlamp, in 1959 ontworpen door Fridtjof F. Schliephacke, wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 250 stuks in de kleuren beige, grijs, blauw en rood ter gelegenheid van de 60e verjaardag. Fijne messing details versieren de lampen van de uitgave en een gegraveerde messing ring op de lamphouder draagt het serienummer. Elke armatuur wordt geleverd met het boek "Avantgarde of its Time - The Design Classics of Schliephacke and Ssymmank" van Nora Sobich en Martin Wallroth, dat een indrukwekkende blik werpt op de designgeschiedenis van het Berlijn van de jaren 1960 met zijn talrijke ambitieuze bouwprojecten en een levendige, zeer uitgesproken culturele scène. De armatuur van Schliephacke was hier een teken van herkenning, een code als het ware, vergelijkbaar met de zwarte coltrui van het Franse existentialisme.

  Stopcontact E27 (max. 100 W). Beschermende contactstop.

  MAWA

  Een onderdeel van het zelfbeeld van de armaturenfabrikant mawa is de productie van armaturen en verlichtingssystemen met innovatieve technologieën en productieprocessen aan de rand van Berlijn. Bij de ontwikkeling en het ontwerp richt mawa zich op ontwerpen die een lange levensduur beloven. Een belangrijke zorg van de fabrikant is het in evenwicht houden van het verbruik van hulpbronnen bij de productie van armaturen. Van de eerste schetsen tot prototypes die klaar zijn voor serieproductie, de armaturen van mawa zijn originelen. Het kleine team van het merk rond zijn lichtenthousiaste oprichter en doyen Martin Wallroth is al jaren een kracht om rekening mee te houden in de industrie, niet alleen wat betreft de individuele armaturen in ons assortiment, maar ook wat betreft lichtontwerp voor tentoonstelling, museum- en beursstandverlichting. Op alle gebieden zijn de producten van mawa overtuigend, zowel qua design en materiaal als qua uitvoering van oppervlak en detail en de lichttechniek.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 207409

   Afmetingen: Ø 25 × H 160 cm
   Gewicht: 11,5 kg
   Materiaal: Aluminium, gepoedercoat
   Design: Fridtjof F. Schliephacke
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen