Menu

Snijplank met sapgroef en lekbak

Exclusief
Snijplank met sapgroef en lekbak
379,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Er zijn veel snijplanken. Ze zijn echter zeldzaam in deze solide kwaliteit, gemaakt van stevig gelijmd esdoornhout. In de versie met sapgroef en roestvrijstalen lekbak produceert de fabrikant in de VS dit grote bord nu alleen nog voor Manufactum.

Krachtige basis.

Alles is groter in Amerika, zeggen ze. Een cliché dat misschien niet in alle gevallen opgaat, maar wel in dit geval. Deze snijplank weegt bijna acht kilo, en het is bijna een understatement om hem als zodanig te omschrijven, want hij kan net zo goed worden gebruikt als hakblok voor het bereiden of snijden van vlees. Een omtreksgewijze, extra diepe sapgroef - met een helling - voert vloeistoffen af. Het bord wordt ook geleverd met een roestvrijstalen opvangbakje dat, wanneer het eronder wordt geplaatst, vleessappen en snijafval (inclusief groenten) opvangt. De snijplank kan aan beide kanten worden gebruikt.

Maple hout voor een goede reden.

Het hout van de esdoorn is resistent en zeer hard, maar toch soepel genoeg om het gebruik van vleeshamers en koksmessen op te vangen zonder dat het lemmet wordt aangetast. Het hout wordt in de oven gedroogd en grondig ontdaan van knoesten en scheuren voordat het in de lengterichting wordt gezaagd, gelijmd en pas daarna in planken gezaagd. De randen van de snijplanken zijn rond gefreesd en het hout is glad geschuurd.

Gemaakt in de VS.

Het wordt vervaardigd bij John Boos & Co. in Effingham, Illinois. Het bedrijf Boos, dat in 1887 als smederij werd opgericht, ontwikkelde zich al snel tot een houtwerkplaats met een nationale reputatie. Dit kan puur toeval zijn geweest, want de speciaal geconstrueerde houten aanslag, alleen bedoeld om de harde klappen van de smidshamer op te vangen, trok al snel de belangstelling van de plaatselijke slager. Toen de Duitse immigrant Adalbert Gravenhorst het bedrijf enkele jaren later kocht, hadden zij zich echter al gespecialiseerd in de productie van hakblokken voor de slagerij. Deze kwamen voor het eerst naar Europa op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900. Vandaag vind je Boos esdoorn snijplanken in restaurantkeukens over de hele wereld.

Productinformatie

Artikel nummer 67926

Amerikaans esdoorn hardhout (materiaaldikte 5,7 cm), watervast verlijmd. Het hout wordt na het zagen gefreesd, glad geschuurd en ten slotte wordt een beschermende laag onderhoudsolie met bijenwas aangebracht. Eén zijde met een omlopende, 2,5 cm brede sapgroef, de andere zonder. 45,5 x 45,5 cm. Gewicht 7,4 kg.
Roestvrijstalen kom, H 3 x B 21,5 x D 15,5 cm. Gewicht 200 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu