Menu

Set uniseks zakdoeken

Donker
Exclusief
Set uniseks zakdoeken
Donker
  € 37,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Deze zachte katoenen zakdoeken hebben een discreet patroon en een praktisch formaat, waardoor ze zowel in de broekzak van de man als in de handtas van de vrouw passen. Je kunt de zakdoeken in dit assortiment alleen bij Manufactum krijgen. Speciaal voor ons verpakt Pellens & Loick ze in een klein kartonnen doosje in plaats van plastic.

  Een klassieker in een nieuw jasje. Linnen zakdoeken.

  Linnen zakdoeken zijn de trend van het moment, maar tot nu toe kon je meestal alleen kiezen tussen heel grote mannenzakdoeken en kleine vrouwenzakdoeken, vaak met ontwerpen die helemaal niet genderneutraal waren. Tenminste, als er überhaupt nog zakdoeken op de markt zijn, want slechts weinigen produceren überhaupt nog stoffen zakdoeken - en nog minder in duurzame kwaliteit. Deze vrij neutrale zakdoeken met donkere of lichte motieven (geruit en gestreept) zijn afkomstig van Pellens & Loick. Handig, we bieden ze aan in een set van drie. Ze zijn ook zeer praktisch voor de hedendaagse herenbroekzakken of damestassen. Met 30 × 30 cm zijn ze groot genoeg voor hun vertrouwde doel, maar klein genoeg om in de zakken van moderne broeken (die nu kleiner en strakker zijn dan vroeger) te passen en niet onhandig te zijn. Geweven van slijtvast katoen in een sterke platbinding, zijn ze bestand tegen vele wasbeurten.

  Fijne stoffen zakdoeken. Van de stropdas- en sjaalfabrikant Pellens & Loick.

  Hermann Pellens en Johannes Loick zijn gezegend met een goed gevoel voor stijl en mannenmode. In de bruisende metropool Berlijn vinden zij niet alleen inspiratie voor hun ontwerpen, maar ook de juiste randvoorwaarden, en zo beginnen zij in 1870 met hun eigen bedrijf aan de productie van herenaccessoires. Ze ontwerpen zelf dassen, sjaals en zakdoeken, maar al snel verplaatsen ze de productie naar Noord-Italië, naar het Comomeer, waar het weven en bedrukken van zijde een lange traditie heeft. Alle accessoires worden echter nog steeds ontworpen in het Duitse hoofdkantoor van het bedrijf, nu in Aalen in Baden-Württemberg. In Aalen richtte Pellens & Loick in 1947 ook een eigen zakdoekproductie op. Van weven, knippen en zomen tot strijken, leggen en verpakken, alles vindt daar onder één dak plaats. Maar de concurrentiedruk van goedkope goederen en papieren zakdoeken dwingt Pellens & Loick het weven van zakdoeken op te geven. Om zakdoeken en pochetten volgens hun eigen hoge kwaliteitsnormen te kunnen blijven produceren, zoeken zij nieuwe zakenpartners en vinden die onder meer in Hongarije: daar produceert een klein confectiebedrijf nu een groot deel van de zakdoeken uit stoffen die in Europa (Oostenrijk, Portugal of Tsjechië) zijn geweven, een klein deel wordt in Maleisië geproduceerd. De zakdoeken worden nog steeds in Aalen in opdracht gemaakt, d.w.z. gestreken, gelegd en verpakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204493

   Set van twee gestreepte en één geruite stoffen zakdoek, verpakt in een klein kartonnen doosje. 100% katoen (basisgewicht 100 g/m²), herkomst Portugal. Gemaakt in Hongarije. 30 × 30 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten
   Menu