Menu

Roestvrij stalen steelpan

Volume 2,7 l
Roestvrij stalen steelpan
Volume 2,7 l
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Pan.

  Casserole komt van het Franse casserole, pot, in het Oudfrans nog casse, grote lepel. Vandaar de klassieke vorm van deze kookpot met een eenvoudig handvat. Eigenlijk een braad- of stoofpan, is de braadpan in de kleinere maten ook geschikt voor het bereiden van allerlei soorten sauzen en voor het snel verwarmen van vloeistoffen.

  Energiebesparend koken. Silampos voor Manufactum

  Opmerkelijk aan deze dikwandige roestvrijstalen potten is dat ze in Europa worden gemaakt - meer precies: in Portugal, en wel in het noorden van het land in een klein stadje ten zuidoosten van Porto. Opmerkelijk is ook dat ze uitdrukkelijk uitnodigen om het eten op een energiebesparende manier te bereiden. Dat komt omdat niet alleen de bodem, maar het hele lichaam van de pan uit drie lagen bestaat, met een kern van aluminiumlegering en buitenlagen van roestvrij staal, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en lang kan worden opgeslagen. Daarom is het voldoende om de kookplaat niet hoger dan middelhoog te zetten - zelfs als het recept vraagt om vloeistoffen snel aan de kook te brengen of stukken vlees te schroeien. De fabrikant raadt zelfs aan potten en pannen een paar minuten voor het einde van het kookproces volledig van de kookplaat te halen om de restwarmte die in het materiaal is opgeslagen ten volle te benutten. Terwijl de potten en pannen aan de binnenkant zijn gemaakt van voedselveilig roestvrij staal 18/10, hebben ze aan de buitenkant een speciale ferromagnetische coating, zodat ze ook zonder problemen op inductiekookplaten kunnen worden gebruikt. Bovendien zijn de handgrepen van de pannen met hun kleine uitsparing onderaan (als koudebrug) geoptimaliseerd voor gebruik op de open vlam van het gasfornuis. In deze professionele versie is het kookgerei in Portugal alleen verkrijgbaar bij groothandels voor de horeca - en in Duitsland nu ook exclusief bij Manufactum. Het bedrijf Silampos is opgericht in 1951 en heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd als specialist in roestvrij staal. De eerste Portugese snelkookpan veroorzaakte een sensatie in de jaren 1960.

  Productinformatie

  Artikel nummer 19199

   Gemaakt van 18/10 roestvrij staal, vervaardigd in Portugal. De handvatten zijn geklonken. Kan in de vaatwasser gereinigd worden.
   Volume 2.7 l. Ø 18 cm, hoogte 11,5 cm. Totale lengte 36 cm. Gewicht 1 kg. Geleverd met deksel.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen