Menu

Picnic Sommelier Mes"Le Saint Vincent".

Eik
Exclusief
Picnic Sommelier Mes"Le Saint Vincent".
Eik
Eik
€ 279,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

Wijn hoort bij een picknick

Sint Vincentius wordt door de Fransen beschouwd als de beschermheilige van hun wijnbouwers, en zijn naamdag in januari wordt traditioneel in Bourgondië gevierd. Wat is er natuurlijker dan een sommeliersmes naar hem te noemen? Het is afkomstig van de bestekspecialisten van Goyon Chazeau in de messenstad Thiers in de Auvergne en biedt uiteraard alle toepassingen van een klassiek sommeliersmes. En toch is er één ding aan dit mes dat bijzonder opmerkelijk is - afgezien van de absoluut verfijnde afwerking. Want waar ander kelnersbestek het kleine lemmet heeft om in de capsule te snijden, heeft dit bestek een volwaardig, gesmeed en geslepen zakmesblad van Sandvik® staal. Want bij een picknick hoort een goede fles wijn - en bij een goede saucisson, een goed stuk kaas, knapperig, versgebakken stokbrood en wat fruit. Goyon-Chazeau ontwikkelde dit mes in samenwerking met de snijder Robert Beillonnet, in vakkringen een beroemde en meermaals bekroonde "Meilleur Ouvrier de France" (Beste vakman van Frankrijk).

Uitstekende bestekproductie. Coutellerie Goyon-Chazeau

Zeven kilometer ten oosten van de Franse messenstad Thiers (Auvergne-Rhône-Alpes) is Coutellerie Goyon-Chazeau sinds 1953 gevestigd. Hoewel er ooit een aantal bedrijven waren in de streek, die al zeven eeuwen bekend staat om zijn bestek, is de messenfabriek van La Monnerie-le-Montel vandaag de dag een van de weinige die de traditionele ambachtstechnieken nog uit overtuiging in stand houdt en volledig ter plaatse fabriceert. In 2013 kende de Franse regering het EPV-label (Entreprise du Patrimoine Vivant) toe aan het familiebedrijf van de derde generatie voor zijn aanhoudende inzet voor het behoud van traditionele ambachtelijke technieken in de bestekproductie.

Productinformatie

Artikel nummer 204016

Sommeliermes met doplifter en kurkentrekkerspindel. Gesmeed zakmesmes van Sandvik® staal. Lengte handvat 12,5 cm, lengte lemmet 9 cm. Gewicht ca. 135 g. In lederen etui beschermd door een kartonnen hoes bij levering.
Onbehandelde eiken handgrepen. Deze versie van het mes is alleen verkrijgbaar bij Manufactum.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu