Menu
die Blechfabrik

Paardencarrousel

die Blechfabrik
Paardencarrousel
  € 64,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Kermisattracties voor verzamelaars

  Houd je goed vast, want vier jonge ruiters draven rond en vertrekken als in een klassieke kettingcarrousel - blik overtuigt al met stevigheid, maar hier toont het extra dynamiek. Een robuust hefboomveermechanisme van gereedschapsstaal zorgt voor een vloeiende beweging - een slim ontwerp dat de sleutel overbodig maakt (vooral omdat sleutels bekender zijn om hun onvindbaarheid dan om hun functionaliteit, vooral bij verzamelaars). De hendel is geïntegreerd in de basis van de carrousel: Hoe verder je hem opzij beweegt, hoe meer je het veermechanisme opwindt en hoe sneller en langer de carrousel draait. Kleurrijk en harmonieus worden de historische litho's van de basis, het ros en de ruiters gecombineerd met dakmotieven uit recentere tijden - waardoor een kleurrijke wervelwind ontstaat als het carrousel in beweging is en een aantrekkelijke blikvanger in de verzamelvitrine als het stilstaat.

  Rijk aan details en zorgvuldig gemaakt. Tinnen speelgoed uit Europa

  We worden niet moe te benadrukken hoe klein het aandeel mechanisch tinnen speelgoed uit Europa is en hoe snel het helemaal zal verdwijnen. Sinds de verplaatsing van bijna alle tinnen speelgoedproductie naar het Verre Oosten, zijn de overgebleven fabrikanten in dit land (net als in de rest van Europa) vaak aan hun lot overgelaten. Sommige klassiekers die tientallen jaren lang werden geproduceerd, zijn praktisch verdwenen. De Blechfabrik uit Düsseldorf, bijvoorbeeld, heeft niet alleen productiefaciliteiten in de buurt van Neurenberg, maar ook in New Delhi en Shanghai, waar het historisch tinnen speelgoed produceert volgens het motto "het historische juweel behouden". Om dit doel te bereiken worden de modellen voornamelijk met de hand gemaakt, indien mogelijk met behulp van historische modellen en origineel stempelgereedschap. Wat die Blechfabrik niet zelf produceert, probeert het te behouden met de hulp van even toegewijde partners - zoals in het geval van dit verzamelobject, dat, inclusief het veermechanisme, is vervaardigd door de kleine Wagner-fabriek in Franken, opgericht in 1969.

  Let op:

  Verzamelmodel. Niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar.

  Productinformatie

  Artikel nummer 211632

   Plaatstaal, vertind en in kleur gelakt. Hoogte 20 cm, Ø 15 cm. Gewicht 315 g. 4 ruiters (7,5 × 6 cm) in verschillende kleuren. Met veermechanisme van gereedschapsstaal. Gemaakt in Franken.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen