Menu

Oorbellen amber blokjes

Bruine tinten
Oorbellen amber blokjes
Bruine tinten
Bruine tinten
99,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Amberkleurige strik

Het hele palet van barnsteentinten wordt omvat door de kubussen van deze oorbellen, waarvan de kleurstelling dus voor elk paar anders is. De blokjes worden geperst uit barnsteenresten die tijdens de verwerking ontstaan. Hun expressiviteit blijft dezelfde als die van de hele natuurlijke barnsteen - zij zijn dus het bewijs dat zelfs fossiele hars kan worden geupcycled. De hangers zijn gemaakt van 925 zilver.

Amber. Het goud van het noorden

Amber laat op indrukwekkende wijze zien wat een steile carrière een eenvoudige boomhars kan hebben als hij wat tijd krijgt. Wat 50 miljoen jaar geleden als hars druppelde uit de stammen van de subtropische wouden die het huidige Scandinavië bedekten en spoedig versteende, werd 2000 jaar geleden door de Romeinse dichter Ovidius bewonderd als de "tranen van de goden". Het begeerde "goud van het noorden" werd via de "barnsteenwegen" van de Oostzee naar de Middellandse Zee vervoerd om de "brandbare steen" (het Nederduitse "bernen" staat voor "verbranden") te verhandelen als brandstof, wierookvervanger en exquise edelsteen. Van rozenkransen en middeleeuwse geneeskunde, die genezende krachten toeschreven aan Baltisch barnsteen, tot de verloren gegane Barnsteenkamer, tot de moderne gezette edelsteen - de waardering voor de tranen van de goden is ongebroken. Natuurlijk barnsteen bestaat in talrijke kleurvariaties: van wit tot geel en rood tot diep donkerbruin.

Productinformatie

Artikel nummer 200873

Behandeld amber, gepolijst, in verschillende tinten. Hanger gemaakt van 925 zilver. Lengte 3 cm. Randlengte van de kubussen 7 mm. Gewicht per stuk 1 g. 1 paar.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu