Midgard Licht

Midgard Spring Pull Tafellamp

Met tafelklem
Midgard Licht
Midgard Spring Pull Tafellamp
Met tafelklem
  € 475,00
  € 339,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Flexibiliteit door veerbalans

  De verende armatuur is de tegenwoordige economische versie van de werkarmaturen uit de Bauhaus-omgeving. Bij deze armatuur werden de complexe scharnierconstructies voor het instellen van de helling economisch vervangen door goed functionerende trekveren. Het werd geproduceerd door Midgard in Auma in Thüringen van de jaren 1950 tot 2011 - en het zat ruim tien jaar in het Manufactum-assortiment. Nu is het weer beschikbaar. En zoals voorheen is deze versie, die gebaseerd is op het historische origineel, niet te vergelijken met de goedkope replica's, zoals een blik op de details laat zien: sterke, niet-slijtende trekveren, stevige vierkante stalen buizen van 12 mm, een klemvoet van gegoten aluminium of een standaard van staal, waarin het draagmechanisme draait, en een degelijke metalen tuimelschakelaar op de kap.

  Midgard. Pionier van gestuurd licht

  "Beter werken, stroombesparing, oogbescherming met Midgard verstelbare stuurlichten." Niets minder dan dat was de bewering die de voorpagina van een oude Midgard catalogus volmondig verkondigde. Achter het in 1919 in Auma (Thüringen) opgerichte bedrijf stond Curt Fischer, die het oudste patent ter wereld voor stuurbaar licht bezat en van meet af aan veel aandacht besteedde aan de vormgeving van elk van zijn armaturen. Deze impuls tot vernieuwing van het traditionele creëerde een wederzijdse verbondenheid en sympathie met de Bauhaus avant-garde. Dienovereenkomstig maakten de Midgard lampen met hun precieze machine-esthetiek ook deel uit van de inrichting van het nieuwe Bauhaus in Dessau in 1926. Decennia later - na de nationalisatie tot VEB Industrieleuchtenbau Auma en de daaropvolgende herprivatisering - eindigde de lange geschiedenis van Midgard in 2011 met een faillissement. Maar in 2017 werd het traditionele merk nieuw leven ingeblazen door David Einsiedler en Joke Rasch in Hamburg-Altona. Sindsdien is de productie daar ook gevestigd - en dat is nog steeds zo: Alle Midgard armaturen worden volledig in Duitsland vervaardigd.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 203397

   Frame van gepoedercoat staal, kap (Ø 20 cm) van aluminium, buitenzijde gepoedercoat, binnenzijde wit. Armlengte 50 en 40 cm. Textielkabel (lengte 1,5 m), veiligheidsstekker (type F). Metalen fitting E27 (max. 60 W). Geleverd zonder lamp.
   Klem (spanwijdte max. 4,8 cm) gegoten aluminium gepolijst/gecoat. Gewicht 1,6 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen